19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Güvercinada kent müzesi oluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuşadası'nın simgesi tarihi Güvercinada'da incelemelerde bulundu. Bakan Günay, Kuşadası Belediyesi'nin Güvercinada'yı restore ettikten sonra kent müzesine dönüştürme projesine tam destek vereceklerini açıkladı.

Aydın programı kapsamında Aydın ve Didim'den sonra Kuşadası'na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuşadası'nın CHP'li Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün daveti üzerine Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Kuşadası'nın simgesi tarihi Güvercinada Kalesi'ne geldi. Kale girişinde Aydın Valisi Hüseyin Avni Çoş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur tarafından karşılanan Bakan Günay, kalenin bağlantı yolunda yürüdükten sonra Güvercinada'da ve adanın iç kale bölümünde incelemeler yaptı.

Tarihi kale ilgili Belediye Başkanı M. Esat Altungün'den bilgi alan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, belediyenin Kuşadası'nın simgesi olan Güvercinada'yı kent müzesine dönüştürme fikrini son derece olumlu karşıladığını söyledi. Başkan Altungün, "Röleve ve restorasyon çalışmalarının ardından simgemiz olan tarihi kaleyi kent müzesine dönüştürmeyi planlıyoruz. Kısa süre önce içindeki işgali ortadan kaldırdık. Yakında tüm kalenin çevresini temizleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Günay da belediyenin restorasyon ve kent müzesi çalışmalarına tam destek verdiklerini belirterek, "Güvercinada son derece önemli bir tarihi eser. Buranın korunması ve kent müzesi olarak değerlendirmesi çok önemli bir gelişmedir. Bakanlık olarak belediyenin bu çalışmalarına her türlü desteği vereceğiz. Ancak sadece Bakanlığın desteği yetmez. Kuşadası'nda turizmden ekmek yiyen esnafı örgütleyin, herkes elini taşın altına koysun, biz de gerekli desteği veririz" ifadelerini kullandı.

Güvercinada'nın iç kale bölümünde sergilenen balina iskeletini de inceleyen Bakan Ertuğrul Günay'a Belediye Başkanı Altungün tarafından, belediyenin yapmayı planladığı çalışmalarla ilgili detaylı bir dosya verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 12:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?