27
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Güzelçamlı'da bal şenliği

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesinde gerçekleştirilen 3. Arıcılık ve Bal Şenliği büyük ilgi gördü.

Aydın Arıcılar Birliği, Güzelçamlı Belediyesi ve Güzelçamlı Arıcılar Derneği tarafından organize ettiği şenliğe aralarında Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen’in yanı sıra çok sayıda arıcı ve vatandaş katıldı.

3. Arıcılık ve Bal Şenliği Güzelçamlı Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. Açılışta konuşan Güzelçamlı Arıcılar Birliği Başkanı Şaban Canlı, “İyi bir sezon bekliyoruz. Tüm arıcılar için sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Canlı’nın ardından konuşan Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Güzelçamlı’nın bal ve arıcılık dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olduğunu belirterek, Güzelçamlı balının tanıtımına büyük önem verilmesi gerektiğini söyledi. Son olarak konuşan Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Güzelçamlı balının markalaşması gerektiğini belirterek, öncelikli olarak standartlara uygun bir paketleme yapılabilmesi için tesislerin yapılması gerektiğini ve bu tesislerle ilgili elimden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Yüksel ayrıca, Güzelçamlı’nın turizmin ardından en büyük gelirinin arıcılık ve baldan geldiğini vurguladı.

Çelenk sunma töreni ve konuşmaların ardından arıcılar davul zurna eşliğinde oynadı. Arıcılar ayrıca Demokrasi Meydanı’nda açtıkları stantta ürettikleri bal çeşitlerini sergileyerek sattılar. Güzelçamlı 3. Arıcılık ve Bal Şenliği, belde merkezindeki açılış töreninin ardından Köyüstü Mevkii’nde devam etti. Şenlik organizasyon komitesi tarafından vatandaşlara ve katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?