22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

İcra deposunda esrarengiz yangın

Kuşadası'nda icraya ait yedi emmin deposunda dün meydana gelen yangın, esrarını koruyor. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın sonucu yedi emmin deposunda yanan hacizli otomobiller ve eşyalarla ilgili zararın 500 bin YTL civarında olduğu kaydedildi. 

Kuşadası'nda büyük korku yaratan yangın, dün saat 11.20 sıralarında İcra Müdürlüğü'nün Sabri Mumcu Caddesi üzerindeki yedi emmin deposunda meydana gelmişti. Yedi emmin Ali Özdeş'in bulunmadığı sırada icra deposu alev alev yanmaya başlamıştı. Kısa sürede büyüyen yangın sonucu hem yedi emmin deposunun içerisindeki hacizli otomobiller ve eşyalar, hem de çevredeki diğer işyerleri ile evler dumanların altında kalmıştı. 

5 katlı bir apartmanın en alt katında bulunan yedi emmin deposundaki yangın sırasında çevrede büyük panik yaşanmış, yangının çevredeki evlere ve işyerlerine sıçramasından korkan vatandaşlar panik halinde yaptıkları hareketlerle yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatmıştı. 4 araçla yangına müdahale eden İtfaiye ekipleri 1,5 saat içerisinde yangını kontrol altına alırken, yedi emmin deposundaki 8 hacizli ile çok sayıdaki beyaz ve elektronik eşya kül olmuştu. 

Onlarca hacizli otomobil ile yüzlerce ev eşyası ve elektronik cihazın bulunduğu yedi emmin deposundaki yangının nedeninin aradan bir gün geçmesine rağmen belirlenememesi kundaklama veya sabotaj ihtimallerini de güçlendiriyor. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ile Kuşadası İtfaiye Müdürlüğü'nün ayrı ayrı yaptıkları incelemede yangının çıkış nedeniyle ilgili bir bulguya rastlanmazken, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığının olayın aydınlatılması için başlattığı soruşturma ise sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 12:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?