27
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

İrlanda konsolosu Kuşadası'nda

Kuşadası’nda yaşayan İrlandalılar adına İrlanda Ankara Konsolosu Fiona Nic Dhonnacha, Kuşadası’nın yeni Belediye Başkan M. Esat Altungü’nü makamında ziyaret ederek, seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

Ankara’dan Kuşadası’na gelen İrlanda konsolosu Fiona Nic Dhonnacha’yı Başkan Altungün’ü makamında kabul etti.

Beş ay önce Ankara’da göreve başladığını söyleyen Dhonnacha Kuşadası’nda yerleşik olan ve özellikle yaz sezonunda yoğun bir şekilde turist olarak gelen İrlanda vatandaşlarıyla görüştüğünü, kendisine gösterilen yakın ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek Başkan Altungün’e teşekkür etti.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Dhonnacha’ya Kuşadası ile ilgili bilgiler verdi. Altungün Kuşadası’nda yaşayan yabancılar için birim oluşturup istekleri ve sorunlarıyla ilgileneceklerini dile getirerek, Christmas zamanı gelince yabancılara yönelik program düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Altungün ayrıca 2010 yılından itibaren Kuşadası’na yerleşen yabancıların su faturalarının da kendi dillerinde verileceğini vurguladı. Ziyaret sonunda Başkan Altungün konuk İrlanda konsolosuna hediyeler verdi.

Kuşadası’nda yaklaşık 2 bin İrlandalının ev satın alarak ilçede yaşadığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 10:18:22
Güncelleme :30 Nisan 2009 Perşembe 10:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?