24
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

İşten atılan İşçilerin hukuk mücadelesi

Kuşadası Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 ay önce işten çıkarılan belediye işçilerinin hukuk mücadelesi başladı. Haklarını arayan işçilerin açtığı davada ilk duruşma Kuşadası Adliyesi’nde gerçekleştirildi.

Belediye tarafından işten çıkarılan 49 işçiyi kapsayan ilk dava için sabah erken saatte adliye önünde toplanan işçilerle aileleri, duruşma sonucunu heyecanla bekledi. Duruşma salonunun küçük olması nedeniyle içeriye seçilen 3 işçi ile avukat girebildi. İşten çıkarılan belediye işçileri adına konuşan Hakan Birinci ve İhsan Turan, açtıkları davadan ümitli olduklarını belirterek, davanın 22 Mart’a ertelendiğini söyledi. Mahkeme salonuna giren 3 işçiden biri olan Kemal Öztürk ise bilirkişi görüşü alınması için davanın 22 Mart tarihine ertelendiğini belirterek, hak arama mücadelelerinde başarıya ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Diğer yandan, belediye işçileri mahkeme sonrası avukatlarından bilgi alırken, 43 işçiyi kapsayan diğer davanın ilk duruşmasının ise 22 Şubat’ta görüleceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 17:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?