23
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kadıkalesi'nde kazı yeniden başlıyor

Kültür Bakanlığı, Ege Üniversitesi ve Kuşadası Belediyesi arasında 2001 yılında yapılan protokolle Kuşadası Kadıkalesi'nde başlayan kazı çalışmalarının 15 Temmuz'da yeniden başlayacağı açıklandı. 5. yılına giren kazılarda 40 kişi çalışacak.

"Anaia Kazısı" adı verilen çalışmanın amacı, kalenin ortaya çıkarılıp onarılması ve 5 bin yıllık kültür varlığının hak ettiği ilgiye kavuşması olarak açıklandı. Kadıkalesi Anaia Kazısı'nın, bu yıl yine Eylül ayı ortalarına kadar devam edeceği bildirildi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Mercangöz başkanlığındaki 25 kişilik akademik personele ek olarak belediye tarafından sağlanacak 15 işçi ile birlikte kazıda görev yapacakların sayısı 40'a çıkacak.

Bugüne kadar yapılan kazı çalışmaları sonucunda höyük ve üzerindeki kalenin kendini göstermeye başladığını açıklayan yetkililer, kazılarda çıkarılan seramik parçalar, sikkeler, heykelcikler ve birçok tarihi eserin yöre hakkında tarihçilere ışık tuttuğunu ve bu zenginliklerin turizme de büyük katkı sağladığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 13:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?