19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kazanlar kaynadı aşureler yendi

Kazanlarla kaynatılan aşureler etkinliğe katılanlara ikram edildi. İnşaatı yıllardır devam eden, ancak bir türlü bitirilemeyen Haci Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Aşure Gününe hayli kalabalık bir vatandaş topluluğunun yanı sıra siyasiler de yoğun ilgi gösterdi. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, CHP Belediye Başkan Aday Adayları M. Esat altungün, Özer Kayalı ve İlhan Aygüneş, MHP Belediye Başkan adayı Abdullah Sarı ve DSP İlçe Başkanı Cemil Köroğlu, etkinliğe beraberlerindeki partililerle katılınca izdiham oluştu. Etkinlik sırasında etkinliğe katılanlara aşure ikram edildi.

Aşure Günü etkinliği Alevi dedesi Hüsnü Kıranlı’nın okuduğu dua ile başladı. Aleviliğin tarihsel köklerini kısaca anlatan alevi dedesi, bir de şiir okudu. Daha sonra kalabalığa bir konuşma yapan Kuşadası Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Cafer Kotan, “İnançları gereği Kerbela’da şehit düşen Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşını anmak üzere matem orucumuzu tuttuk, bugün ise aşuremizi kaynattık” dedi. Konuşmasında; bir kompleks olarak yapımına başlanan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nin tamamen Alevi kültürüyle birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Cafer Kotan, “Buradan başta Belediye Başkanı Fuat Akdoğan olmak üzere tüm siyasilerimize sesleniyorum. Merkezimizin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Burada vatandaşlarımıza çeşitli hizmetler verilecek. Bu konuda her türlü yardımı bekliyoruz” dedi.

Bunun üzerine Aşure gününe katılan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, kültür merkezi inşaatının bir an önce bitirilmesi için çaba harcayacakları sözünü verdi. Ruhsat için gereken iki imzadan birinin tamamlandığını anlatan Akdoğan, “İkinci imzayı da bu hafta içerisinde hallederek ruhsatı keseceğiz. Ayrıca üzeri acil olarak kapatılması gereken bölümü de kapatacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 19:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?