19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kendini canlılara adadı

Kuşadası’nın en sevilen doktorlarından biri olan Zeynep Karabacak, kendisini doğadaki tüm canlıların yaşaması için mücadeleye atadı. Kuşadası Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde çalışan Zeynep Karabacak, aynı zamanda Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD)’nin de en faal üyelerinden biri. Güler yüzü ve hastalara olan ilgisiyle sempati toplayan Dr. Karabacak, sadece hastalara şifa dağıtmakla kalmıyor, hayvanları ve kuşları da çok seviyor.

EKODOSD’un faaliyetleri arasında bulunan yaban hayvanlarının korunması ve yaralı olanların tedavisi için yapılan çalışmaların tümünü katılan Dr. Zeynep Karabacak, hayvanları ve kuşları sevmeyen birinin insanları da sevemeyeceği ilkesine inanıyor. Çalışma hayatından arda kalan zamanlarda kendini doğaya atan Dr. Zeynep Karabacak, “İnsan zor ve stresli geçen çalışma hayatının içinden kendini doğaya bıraktığında huzur buluyor, doğadaki canlıları izlemekten büyük heyecan duyuyor” dedi.

Leylekleri de çok seven Dr. Zeynep Karabacak, EKODOSD’un leylek dostu ilan ettiği Avşar Köyü’nde yaptığı birçok çalışmaya katılırken uluslararası leylek festivallerine de EKODOSD temsilcisi olarak katıldı.

Elektrik çarpması sonucu yaralanan bir çok leyleğin kurtarma çalışmalarına katılan, kanadı kırılan ve uçamayan leyleklerin bakımlarını da yapan Dr. Zeynep Karabacak, ayrıca avcılar tarafından vurulan yabani kuğuların yardımına koşarak, onların gerekli tedavilerinin yapılması için ilgili kurumlara gönderilmesini sağladı. Dr. Karabacak bunların yanında EKODOSD’a ihbar edilen yaralı kuşları yerinden alarak, tekrar yaban hayatına kavuşmaları için elinden gelen gayreti göstermesiyle tanınıyor.

Doğal hayatın daha fazla tahrip olmaması için tüm çalışmalara katılan Dr. Zeynep Karabacak, “Yırtıcısıyla, ötücüsüyle, su ve orman kuşlarının doğal hayatta hepsinin birer görevi vardır. Bu kuşları avlarsak ya da yaşam alanlarını yok edersek, o bölgedeki ekosistemi tahrip etmiş oluruz. Bunun sonucunda meydana gelen değişimleri de, orada yaşayan insanlar öder.

Deniz hem sualtı canlıları açısından, hem de turizm kenti olan Kuşadası için çok önemlidir. Denizlerimizin geleceği, kirlilikten korunmasına bağlıdır. Kirli bir denizde canlı da yaşamaz, turistte gelmez” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 10:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan tahsin erdem IP: 88.253.146.xxx Tarih : 16.01.2009 20:00:26

BİRAZDA SOKAKTAKİ BAŞIBOŞ HAYVANLARLA İLGİLENSENİZ MEMNUN OLURUM TABİİ SİZİN GÖREVİNİZMİ BİLMEM