19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kent Hizmet Ödülü EKODOSD'un

Kuşadası Lions Kulubü’nün “Sosyal - Kültürel” ve “Doğa – Çevre” konusunda “Kent Hizmet Ödülü” Palmin Otelde yapılan bir törenle verildi.

Törene aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kuşadası Lions Kulüp Başkanı Dr. Olcay Ulusoy, “Her yıl Laik, Atatürkçü, Türkiye’yi ve Kuşadası’nı dünya üzerinde çağdaş tutacak örnek kişilere Lions kulübü olarak hizmet ödülü veriyoruz. Bu yıl ödülümüzü, EKODOSD Başkanı ve KUYETA Yerel Tarih grubuna vermekten mutluluk duyuyoruz” diyerek ödülleri vermek üzere Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ve eşi Sabahat Altungün’ü davet etti.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün; Kuşadası’na destek veren kişilere plaket vererek onurlandıran Lions Kulübünü kutlaladı. Kuşadası Kent Hizmet Ödülü’nü kazanan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü ile KUYETA Kuşadası Yerel Tarih Gurubu’ndan Ali Ergül’e ödülleri Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ve eşi Sabahat Altungün tarafından verildi.

Bu arada, Kent Hizmet Ödülü almaya hak kazanan KUYETA Kuşadası Yerel Tarih Grubundan; Mustafa Veli, Belma Özgün, Şenol Eskin, Ali Karapınar, Müjgan Şavkay, Ayşe Şerifoğlu, Selver Savran’ın ödülleri ise Lions Kulüp yöneticileri tarafından verildi.

Kent Hizmet Ödülü’ne layık görülen EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ödülü alırken yaptığı konuşmada “Derneğimiz 2004 yılında yerel ve sivil toplum örgütü olarak kuruldu. Duyarlı arkadaşlarla birlikte doğayı korumaya çalışıyoruz” dedi. Yerel Tarih grubunun kurucusu Ali Ergül ise, “Kuşadası’nda yerel tarih bilincini aşılamak amacıyla Yerel Tarih dergisini aylık olarak çıkarıyoruz. İlk olarak 2000 yılında yerel tarih grubunu oluşturarak eski ve yeni Kuşadası fotoğraflarından oluşan kartpostallar bastırarak başladık. 2008 yılında ise Rehberler Derneği öncülüğünde yerel tarih dergisini çıkarmaya karar verdik. Tarihe tanıklık eden Kuşadalılarla görüntülü sohbet oluşturduk. Dergimiz şu an 1 yaşındadır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 20:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?