23
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kent meclisi heyeti Ankara'da

Aydın’da, Danıştay’ın iki ve İdare Mahkemesi’nin bir olmak üzere toplam üç yürütmeyi durdurma kararına rağmen bir türlü durdurulamayan Kuşadası Limanı’ndaki kaçak inşaatlarla ilgili yeni yasa çıkartma girişimleri üzerine Kuşadası Kent Meclisi’nden 40 kişilik heyet, çeşitli görüşmeler yapmak üzere dün akşam Ankara’ya gitti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen yeni Kıyı Yasa Tasarısı’nı "Kişiye özel yasa" olarak değerlendiren ve bu yasanın Kuşadası’nın sonunu hazırlayacağını ileri süren 40 kişilik heyette; Kent Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra çeşitli partilerin ilçe başkanları, AK Parti’li, CHP’li ve bir bağımsız meclis üyesi ile sivil toplum örgütlerinin başkanları ve esnaf temsilcileri bulunuyor. Dün akşam Arıcı Petrol önünden otobüsle yola çıkan ekip, bu sabah Ankara’ya ulaştı. Kent Meclisi üyeleri, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelere katılacak. Ayrıca mecliste grubu bulunan AK Parti ve CHP’nin genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle de görüşmeler yapılacak.

Bu arada, Kent Meclisi tarafından bugün bazı gazetelerin Ankara baskılarına Kuşadası Limanı’ndaki yasa dışı inşaatlara dikkati çekmek için tam sayfa ilan verildi. "Kuşadası halkı imdat diyor.. Kişiye özel yasa istemiyoruz" başlıklı ilanlar büyük ilgi uyandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 13:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?