26
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kibele Kadın Girişimcilik Okulu açılıyor

Kuşadası’nda Kibele Kadın Girişimcilik Okulu açılıyor. “Binyıl Kalkınma Hedefleri TOBB-UNDP Fonu” çerçevesinde, Kuşadası Ticaret Odası ile Kuşadası Yerel Gündem 21 Evi tarafından hazırlanan “ Kuşadası Kibele Kadın Girişimcilik Okulu Projesi “ 3 Mart tarihinde başlıyor.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, proje ile yerelde kadınların istihdamına ve iş kurmalarına katkı sağlayabilmek amacıyla eğitim almak isteyen 17-47 yaş grupları arasında iş fikri olan 30 Kuşadalı kadına 129 saat eğitim verileceğini açıkladı.

Eğitimler 2003 yılından itibaren bünyesinde Kadın Girişimcilik ve Genç Girişimcilik Projeleri yürütmekte olan ve aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da bu alanda eğitimler veren İZMİR Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Uzmanları ve Yerel Eğitimciler tarafından Hasan Reis Bulvarındaki Kuşadası Belediyesi YG 21 Evi’nde verilecek.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, eğitimlerin Girişimciliğin genel ve bireysel boyutu, İş kurma sürecİ ve temel İş fonksİyonları, İşe başlama- Eğitimcinin eğitimi, kişisel gelişim, yatırımcı bulma ve Avrupa Birliği Fonları, Temel Bilgisayar eğitimi ve Temel İngiliz eğitimi gibi 8 ana konu başlığında gerçekleşeceğini söyledi.

Projenin Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Soroptimist (İş ve Meslek Kadınları) Klübünün katkılarıyla yürütüleceğini kaydeden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, yazılı olarak şu açıklamayı yaptı: “Yürütülecek proje ile Binyıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde; toplumsal cinsiyetler arası fırsat eşitliğinin sağlanması çeşitli alanlarda iş gücüne katılımı, kentlerde yoksulluğun azaltılması ve yaşam kalitesinin arttırılması amaçları doğrultusunda Kuşadası İlçesinde, nitelikli ve sürdürebilir meslek sahibi olmak isteyen kadınların; özellikle kadınların işgücüne katılımını destekleyici olarak ihtiyaç duyulan, çalışma yaşamına ilişkin temel kurallar, yaratıcılık, özgüven geliştirme, ortak çalışmalara katılma ve yapabilir kılma vb. gibi konularda eğitim vermek ve yetişen işgücünün yerel işgücü piyasa koşulları içinde iş kurma ve istihdam edilmelerini sağlaması amaçlanmaktadır.

Ayrıca kadınların yetenek ve ilgilerine göre iş ekibi olmalarını sağlayacak bilgi ve donanımları edinmeleri konusunda eğitim vermek, sosyal ve ekonomik durumlarını güçlendirmek ve girişimci ve iletişim ruhunu geliştirmek, iş kurma ve pazarlama konularında bilgilendirmek ve desteklemek, ekonomik bağımsızlığını kazanmasını sağlamak, iş kurabilmeleri için gerekli bilgileri vermektir. Hedef kitlenin eğitim sürecinden sonra istihdam edilmelerine yönelik ortamlar sağlanması, yerel ve ulusal ölçekte projeye destek veren proje ortakları Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ile Kuşadası Soroptimist (İş ve Meslek Kadınları) Kulübünün tarafından sağlanacak. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda, eğitimlerini tamamlayan fayda sahiplerine çeşitli işyerlerinde staj yapma olanağı sağlanacak ve Girişimcilik ve İstihdam Seminerleri verilecek, üyelerinin deneyimleri kursiyerlere aktarılacak”

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 09:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?