18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

KOMER'de yönetim değişti

Türkiye’nin önde gelen tatil merkezi Kuşadası’nda yaklaşık 3,5 yıl önce yapımına başlanan Türkiye’nin en büyük kongre merkezinin inşaatı hızla sürerken, tamamı 100 milyon doları aşacak kongre vadisi projesini hayata geçiren KOMER şirketi genel kurulunu bugün inşaat alanında gerçekleştirdi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un başkanlığını yaptığı KOMER A.Ş.’de yapılan genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının 2008 yılına ait faaliyet raporları oybirliğiyle ibra edilirken, 9 kişilik yönetimden 2 isim değişti. Eski Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın yerine yeni Belediye Başkanı M. Esat Altungün yeni yönetim kurulu üyesi olurken, eski üye Eli Simsolo’nun yerine ise Ercan Durmuş yönetime girdi. Buna göre Başaran Ulusoy’un yeniden başkan seçildiği genel kurulda yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Tevfik Bağcı, M. Esat Altungün, Ercan Durmuş, Abdullah Gür, Nebil Çelebi, Davut Günaydın, Halil İbrahim Şen, Savaş Bozdağ.

Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan KOMER Başkanı Başaran Ulusoy, 42 bin metrekarelik inşaat alanının 34 bin metrekareye düşürüldüğünü belirterek, “Projemiz değişti. Bu yüzden 8 aylık bir gecikme oldu. Ama maliyetimizi düşürdük. Böylece kriz nedeniyle oluşan finansman sıkıntımızı aşmış olduk. 3 ay içerisinde İtalya’dan çatı gelecek ve montajı yapılacak. Daha sonra ince işçiliğe geçilecek. Koltuklarımız bile yurt dışından özel gelecek. Yanmayan koltuklar getirtiyoruz. Aynı anda 12 bin kişinin oturabileceği bu nadide kongre merkezini 24 Şubat 2010 tarihinde resmen açacağız. Mart ayında ilk kongremizi yapacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

Sadece kongre merkezinin inşaat maliyeti toplam 48 milyon lirayı bulunken, 2014 yılına kadar tamamlanması planlanan tüm kongre vadisinin toplam maliyetinin 100 milyon doları aşması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?