18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Kongre merkezine 10 firmadan teklif

Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım öngörülen Kuşadası’ndaki Kongre Vadisi’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 28 Nisan’da gerçekleştirilecek temel atma töreni için geri sayım başladı. Kuşadası ve Ege’nin kaderini değiştireceğine inanılan Kongre Vadisi’nin ilk bölümünü kapsayan Kongre Merkezi’nin inşaatını yapmak için 10 firmanın verdiği teklifler pazartesi açıldı.

Kongre Merkezi’nin inşaatını yapmak amacıyla, Ulka İnşaat, Ayyıldız İnşaat, MNG Günal İnşaat, Enda-Bahadır İnşaat, Göçay İnşaat, Ünal İnşaat, Tepe İnşaat, Doğuş İnşaat Aş, AKS İnşaat ve Yeni Teknik Yapı İnşaat firmalarının 25 ile 30 milyon dolar arasında teklif verdiği bildirildi.

Türkiye’nin önde gelen 10 inşaat firmasının verdiği teklif zarfları, Tusan Otel’de yapılan, KOMER yönetim kurulunun yetki verdiği TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Komer Anonim Şirketi Murahhas Azası Şinasi Hurda ve Aydın Vali Yardımcısı Ali Kazgan ile teklif veren firmaların yetkililerinin de katıldığı toplantıda açıldı. Teklif veren 10 ayrı firmanın verdiği fiyatların 25 ile 30 milyon dolar arasında değiştiği görüldü.

İhaleyle ilgili bir açıklama yapan KOMER Başkan Vekili Şinasi Hurda, kurulan teknik komisyonun teklifleri incelemeye başladığını belirterek, ihaleyi kazanan firmanın Nisan ayının ilk haftasında yapılacak yönetim kurulu toplantısında açıklanacağını söyledi.

Önceden hazırlanan inşaat ihale şartnamesi yönetim kurulunda incelendiğini kaydeden Hurda, şartnamenin inşaatın yapımına teklif veren firmalara belli bir bedel ile verildiğini ifade etti.

Şartnameye göre; ihaleye katılan firmaların inşaatın anahtar teslim maliyeti olan minimum 20 milyon dolarlık krediyi bulmak zorunda olduğunu anlatan Şinasi Hurda, Kongre Merkezi inşaatının yüzde 50’sinin tamamlanmasının ardından Kongre Vadisi üzerinde yapılması planlanan 5 Yıldızlı otel ve Civilarium projelerine başlanılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 17:47:24
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 16:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?