18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Kongre Vadisi'nin temeli 8 Haziran'da atılıyor

Kuşadası'nda inşa edilecek 10 bin kişilik Kongre Merkezi’nin temelinin 8 Haziran’da düzenlenen törenle atılacağı bildirildi.

Tusan Otel’de toplanan KOMER Yönetim Kurulu, hem bir dizi önemli karar aldı hem de temel atma töreniyle ilgili son hazırlıklarını tamamladı.

KOMER Başkan Vekili Şinasi Hurda, inşaat ihalesini kazanan Ayyıldızlar firmasıyla her türlü anlaşmanın sağlandığını belirterek, kredi bulunmasıyla ilgili bir sorun olmadığını söyledi. Hurda, kongre merkezi projesinin yüzde 40 öz kaynaklarla, yüzde 60 ise krediyle tamamlanacağını sözlerine ekledi.

3 bin 500 kişinin katılması beklenen töreni bazı ulusal kanalların yayınlamak istediğini açıklayan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ise, tüm konukların rahat etmesi için gerekli her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi. Ulusoy, kongre merkezinin Kuşadası ve Ege için çok büyük bir şans olduğunu ve turizm anlayışını değiştireceğini ifade etti.

Daha önce 28 Mayıs’ta gerçekleştirileceği açıklanmasına rağmen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un programının değişmesi nedeniyle ertelenen Kongre Merkezi’nin temel atma töreni 8 Haziran’da yapılacak. Turizm Bakanı Koç’un yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in de tören için 8 Haziran’da Kuşadası’na geleceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 15:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?