26
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Körfezde sintine alarmı

Kuşadası Körfezi’nde sintine alarmı verildi. Kadı Kalesi Mahallesi açıklarındaki sintine belediye ve Sahil Güvenlik ekiplerini harekete geçirdi. Kıyıdan zabıta ve denizden de sahil güvenlik ekipleri numuneler alarak, kirliliğin nedenlerini araştırmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre, yoğun bir trafik yaşanan Kuşadası Limanı’na bugün sabah saatlerinden itibaren VisionStar, Corinthian II , Gemini, Splendour Of The Seas, Aqua Marine, Perla ve Cristal isimli turist gemileri yanaştı.

Gemilerin Kuşadası Limanı’na giriş yapmalarının ardından Kuşadası Körfezi’nin Kadı Kalesi açıklarında deniz yüzeyinde yoğun bir kirlilik yaşanmaya başlandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine önce Kuşadası Belediyesi zabıta ekipleri, ardından da Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na bağlı ekipler, olay yerine gitti. Zabıta ekipleri kıyıdan, Sahil Güvenlik ekipleri de denizden yüzeydeki kirli tabakadan ayrı ayrı numuneler aldı. Numunelerin alınmasıyla birlikte kirlilikle ilgili inceleme başlatılırken, uzmanlar kirliliğe gemilerin sintinelerinin yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, denizdeki kirliliğin tespit edilmesinin ardından zabıtanın yanında Sahil Güvenlik ekiplerinin de olay yerine giderek araştırma başlattığını belirterek, “Kirliliğin ana nedeni Sahil Güvenlik ekiplerinin araştırmasından sonra belli olacak. Kirliliğe turist gemilerinin yol açtığı yolunda ihbar var ancak şu anda araştırma yapılıyor. Sahil Güvenlik ekiplerinin araştırması sonucu olay netleşecek” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 21:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?