16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Köyde caz konseri

Kuşadası'na bağlı Yayla köyde kısa süre önce açılan caz okulunda 4. konser verildi. Caz sanatına gönül veren ve yaşantısının büyük bölümünü Fransa'da geçiren Fusun Levent'in Kuşadası'na bağlı Yayla köy'de ki evinde kurduğu caz okulunda Tuna Ötenel sevenleriyle buluştu. 

Kuşadası Yayla köy Düşünce ve Sanat Derneği adı altında kurulan derneğin 4. konserine 50. Kuşadalı caz sever katıldı. Türkiye'nin en önemli caz müzisyenlerinden biri olan Tuna Ötenel 4 albümünden oluşan sevilen parçalarını Piyano ve saksofon çalarak 4 saat konser verdi. 

Caz Okulu ve Yayla köy Düşünce ve Sanat Derneği kurucusu Fusun Levent, 'Kuşadası'na bağlı 12 km uzaklıktaki bir köy olan Yayla köyde kurduğumuz Caz okulu ve Yayla köy Düşünce ve Sanat Derneği faaliyetlerini sürdürerek 4. caz konserimizde Tuna Ötenel'i ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Derneğimizin kurduktan sonra gerçekleştirdiğimiz konserlerde ilk olarak Fransız Bıbı Lovıson ve Adele yi ağırladıktan sonra 2 konser daha gerçekleştirdik ve 4. düzenlediğimiz caz konserimizde Türkiye'nin tartışmasız en önemli caz müzisyenlerinden biri olan Tuna Ötenel'i ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Levent, "Yayla köyde sanatsal etkinliklerimiz devam edecek. Önümüzdeki aylar içinde dünyaca ünlü Caz ustaları da konser vermek ve caz sevenlerle buluşmak için burada olacak diyerek Caz müziğine gönül verenleri caz ustalarıyla bir araya getirerek aynı zamanda Caz kursu vereceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 14:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tülin Ören IP: 88.254.170.xxx Tarih : 5.07.2008 18:20:25

Gerçekten sizi tebrik ederim evinizi caz sevenler açmanıza Sizi google da yaylaköyde bulunan devren kiralık restorant ararken keşfettim şu an yeni bir iş kurma peşindeyim ama aynı zamandada kafamı dinlemek ve para kazanmak peşindeyim Mail adresimdende anlaşıldığı üzere bende yıllarca fransada durup kesin dönüş yapanlardanım diyeceğim budur sizi gerçekten tebrik ederim