19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kültür Merkezi Projesi tamamlandı

Kuşadası Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerindeki eski TURBAN tesislerinde yapılması planlanan kültür merkezinin projesi tamamlandı. Eski Aydın Milletvekili Yüksel Yalova'nın devlet bakanlığı döneminde özelleştirme kapsamında Kuşadası Belediyesi'ne devredilen eski TURBAN tesisleri baştan sona yenilenerek Kültür Merkezi haline dönüştürülecek. 

Yapıldığı dönemde Kuşadası Marinası'nın ek hizmet binası olarak planlanan tesisler, Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan olimpik havuz ile Kuşadası halkına kazanılmıştı. TURBAN tesisleri daha sonra Kuşadası Eğitim Geliştirme Vakfına gelir getirmesi amacı ile bu vakfa kiraya verilmişti. Kuşadası Setur Marina'nın tam karşısında bulunan ve Kuşadası'nın en değerli bölgelerinden biri olarak kabul edilen alan üzerinde kurulacak tesisler için Kuşadası Belediyesi tarafından kültür merkezine dönüştürülmesi amacıyla yeni ve çağdaş bir proje hazırlandı. 14 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan Kuşadası Belediyesi Kültür Merkezi projesi 12 bin metrekareden oluşuyor. Zemin katta kentsel teras, restaurant, kafeterya, bilgi kutusu ve amfi birimleri bulunuyor. 4 bin 350 metrekare kapalı alandan oluşan birinci katta ise 2 adet sinema salonu, bir gençlik merkezi, bir kütüphane, 500 kişilik tiyatro salonu ve kurs birimleri yer alıyor. İkinci katta 2 bin metrekare çok amaçlı salon, bahçe ile ilişkili konferans, düğün, kokteyl ve servis birimleri, üçüncü katta ise kapalı otopark, yüzme havuzu, bar ve restoran bulunuyor. 

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası'nın en gözde tesislerinden biri olan eski TURBAN tesislerini geçmişte özelleştirme kapsamında Kuşadası'na kazandırdıklarını belirterek, şimdi bu alanda Kuşadası'nın ihtiyacı olan modern bir kültür merkezi inşa edeceklerini söyledi. Binayı mevcut haliyle kullanmak için bir çok proje geliştirdiklerini ancak binanın yapısının buna izin vermediğini kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Binayı deprem yönetmeliğine uygun hale getirmenin çok daha masraflı olacağını ve projede hayal ettiklerimizi kısıtladığını gördük. Kentsel dönüşüm ve yenileme ana projemiz kapsamında, bu arsamıza Kuşadası'na yakışan, çağdaş bir Kültür Merkezi kurmaya karar verdik. Proje ana hatları ile ortaya çıktı. Allah uygulamayı yapmayı nasip etsin. Kültür Merkezimiz Kuşadası sosyal yaşamına büyük katkılar sağlayacaktır. Başlanmış iş, bitmiş iştir derler. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. En büyük dileğim ise, Kuşadası halkına İnşaatın başladığı müjdesini vermektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 12:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?