25
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadalı aşçıların büyük başarısı

GUİNESS REKORUNA SAHİP KUŞADALI AŞÇILARIN BÜYÜK BAŞARISI

Dünyanın en büyük açık büfesi rekoru ile yaklaşık 9 ay önce Guiness Rekorlar Kitabına girmeyi başaran Kuşadalı aşçılar, Uluslararası Altın Kep Aşçılık Yarışması’nda dört kupa aldı. Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde, Şefler Birliği’nin organize ettiği, 2. uluslararası altın kep aşçılık yarışması Antalya Expo Center’da gerçekleşti. Büyük ilgi gören yarışmada Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ikisi altın, biri gümüş biri de dördüncülük kepi olmak üzere toplamda dört kupa kazanarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Yurtiçi ve yurtdışından binlerce şefin buluşma noktası olan yarışma, Türkiye’deki tüm aşçı derneklerinin katılımıyla şimdiye kadar yapılan en büyük etkinlik oldu. 3 gün süren yarışmaya 11 ülkeden yaklaşık 2 bin aşçı katıldı. Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği’nin organize ettiği “Uluslar arası 2. Altın Kep Yarışması” 11 kategoride gerçekleşti. Kuşadası profesyonel aşçılar derneği yarışmada 2 altın, 1 gümüş ve bir de dördüncülük kepi kazandı. Sebze oymacılığı yaratıcılık yarışmasında Mümin Dunutlu, Serkan Kavuk, Fuat Özsaraç 1 altın kep aldı.Genç aşçılar yarışmasında Ertan Özsaraç genel birincilik alarak 1 altın kep kazandı. Yılın altın şefi yarışmasında Fahri Çörtoğlu, Feruz Bekmez, Cumhur Genbaşı sunum dalında ikinci olarak 1 gümüş kep aldılar. Modern Türk mutfağı yarışmasında sunum dalında Osman Erdoğan, Süleyman Fatih Akman, Cumhur Genbaşı dördüncülük kepi aldı.Yarışmada dört kep kazanan Kuşadalı aşçılar büyük bir başarı sağlayarak geri döndü.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayati Gökçeel, 9 ay önce kırdıkları rekorla Guiness rekorlar kitabına girdikleri ve Antalya’daki uluslar arası yarışmada rekor kıran bir ekip olarak kendilerinden beklenen başarıyı ortaya koyduklarını söyledi. Aldıkları 4 kupa ile Kuşadası aşçılarının lezzet kalitesini herkese yeniden gösterdiklerini belirten Gökçeel, bu tarz organizasyonları Kuşadası’nda yapmayı düşündüklerini, Türk mutfağının tanıtımıyla ilgili Kuşadası profesyonel aşçılar derneği olarak üzerlerine düşeni yapmayı hazır olduklarını söyledi.

GUİNESS REKORUNA SAHİP KUŞADALI AŞÇILARIN BÜYÜK BAŞARISI
GUİNESS REKORUNA SAHİP KUŞADALI AŞÇILARIN BÜYÜK BAŞARISI
GUİNESS REKORUNA SAHİP KUŞADALI AŞÇILARIN BÜYÜK BAŞARISI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 08:19:03
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 14:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?