19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadalı aşçıların büyük başarısı

Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nda kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasında Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği(KUPAD) üyesi aşçılar büyük bir başarıya imza atarak altın ve gümüş kepleri paylaştı.

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen “Anfaş Hotel Equipment” fuarı 15 Ocak 2009 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. 18 Ocak 2009 tarihinde sona eren fuar; Turizm sektörünün satın alma fuarı olarak her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi gören Anfaş Hotel Equipment Fuarı’nı İlk 2 günde 14.000 üzerinde profesyonel turizmci ziyaretçi ederken, fuar kapsamında düzenlenen aşçı yarışması da fuara ayrı bir renk kattı.

Yaklaşık 2100 şef ve şef adayının katıldığı yarışmada Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi aşçılar Altın ve Gümüş Kep kazanarak başarılarını ortaya koydu. Yılın Altın Pastacısı kategorisinde Baransel Duman, Cumhur Genbaşı, Mustafa Sezen Birinci olarak Altın Kep ödülünü kazandı. Modern Türk Mutfağı kategorisinde de Hakkı Gökmen, Feruz Bekmez ve Mustafa Sezen de ikinci olarak Gümüş Kep ödülünü aldı.

“Yılın Altın Şefi, Yılın Altın pastacısı, Sebze Oymacılığı, Yılın Ekmek Şefi, Turizm Otelcilik Okulları, Çikolata-Şeker Dekor ve Maket Yarışması, Genç Aşçılar, Modern Türk Mutfağı, Mini Soğuk Büfe ve Buz Heykeller” olmak üzere toplam 10 kategoride düzenlenen yarışmalarda, birbirinden nefis yemekler ve sunumlar izleyen herkesin beğenisini kazandı.

İspanya, Yunanistan, İtalya, Almanya, Malta ve İngiltere'den 100'ün üzerinde şefin ve ''Chaine des Rotisseur'' derneğinin usta gurmelerinin jüri üyeliğinde gerçekleşen yarışmada; yarışmacılar bir günde yaklaşık üç bin tabak yemek hazırladı.

Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasında altın ve gümüş kep kazanan Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin Başkanı Hayati Gökçeel; “Yarışmada Kuşadası’nı başarı ile temsil eden ve Kuşadamıza Altın ve Gümüş Kep ödüllerini getiren şeflerimizi kutluyorum. Derneğimizin kurulduğu 1995 yılından bu yana yaklaşık 300 üyesi ile Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda kazandığı başarıyı sürdüreceğine inanıyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 22:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?