18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası Ata'nın gelişini kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinin 85’inci yıldönümü, bugün gerçekleştirilen törenlerle kutlanıyor.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, Kuşadası Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Askerlik Şube Başkanı, Murat Çelebi, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı törenler, saat 10.30'da Atatürk'ün Kuşadası'na ilk girdiği yer olan Gazibeğendi tepesinde başladı.

Gazibeğendi'de buluşan Kuşadalılar, Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinin 85’inci yılı anısına şehir merkezi'ndeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdüler. Bilindiği gibi, yıllardır 4 Şubat'ta kutlanan törenlerin 3 yıl önce tarihçilerin uyarısıyla, Atatürk'ün Kuşadası'na geldiği gerçek tarih olan 9 Şubat'a alınmasına karar verilmişti. 5 yıldır 9 Şubat'ta kutlanmaya başlayan törenler, bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün ardından, Atatürk anıtı önünde çelenk koyma töreni yapıldı. Çelek koyma ve saygı duruşunun ardından, Kuşadası Mücella Emgin Anaokulu öğrencileri tarafından folklor gösterileri gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören gösterinin ardından minik folklorcular alkış yağmuruna tutuldu.

Törende konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Ulu Önder Atatürk'ün Kuşadası'na da uğradığı Anadolu gezilerinin asıl nedeninin ülkeyi çağdaşlık ve uygar medeniyetler düzeyine ulaştırma girişimi olduğunu belirterek, “Bu anlamlı gün, bizlere Cumhuriyetimizin ve Ulu Önderimizin değerini daha da belirgin şekilde ortaya koyuyor. Bize teslim edilen bayrağı hep birlikte ileriye götürmek için daha da çok çalışmalıyız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 15:04:10
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 15:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vildan merıc IP: 88.253.140.xxx Tarih : 11.02.2009 13:57:11

HARIKA BIR GOSTERIYDI  HELEDE MINIKLERIN  FOKLOR GOSTERILERI SUPERDI BUYUKLERIN YAPAMADIKLARINI  YAPTILAR