22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası Belediye Meclisi toplantısı yapıldı

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı. 8 maddelik gündemden oluşan toplantı Güneydoğu’da şehit olan 15 askerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşuyla başladı. 

Vatandaşların da ilgi gösterdiği toplantıya beklenenin aksine AKP’li Meclis 1. Başkanvekili Zafer Üstün başkanlık yaptı. Bir aylık aradan sonra Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı ile görevine dönmesi beklenen Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise Askeri Yüksek İdare Mahkemesi(AYİM)’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı Kuşadası Askerlik Şubesi’ne resmi olarak henüz ulaşmadığı için toplantıya gelemedi ve görev başı yapamadı. Bilindiği gibi, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, eksik askerlik hizmeti yaptığı gerekçesiyle hakkında celp kararı çıkartılmış ve 22 yıl sonra yeniden askere çağrılmıştı. 

Ancak, Akdoğan, daha sonra bu kararla ilgili 26 Eylül tarihinde Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. Celp kararının çıktığı 7 Eylül tarihinden itibaren Kuşadası’ndan ayrı kalan ve yerine meclis üyesi Abdullah Sarı’nın vekalet ettiği Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın belediye meclisinin ekim ayı olağan toplantısı ile görevinin başına döneceği açıklanmıştı. AYİM’in kararı resmi olarak Askerlik Şubesi’ne ulaşmadığı için Akdoğan’ın bu isteği gerçekleşmedi. 

Bu arada, yaklaşık 2,5 saat süren Kuşadası Belediye Meclis Toplantısında 8 madde görüşüldü. Toplantıda Tüketici Derneği’nin yer talebi kabul edilirken, Ticaret Odası’nın yeni binasıyla ilgili tadilat talebi de meclis üyeleri tarafından uygun bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 15:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?