15
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası Belediyesi'nde garip yasak

KUŞADASI Belediyesi'nde başta gazeteciler olmak üzere vatandaşların katlara çıkması yasaklandı. Belediyenin giriş katı dışındaki katlara giriş yapılmaması için masa kuruldu, güvenlik görevlileri yerleştirildi. Belediyenin çeşitli birimlerine çıkmak isteyen vatandaşlar, güvenlik görevlileri tarafından engellenirken, yeni uygulama şaşkınlık yarattı.

Engellemenin kabul edilebilir bir davranış olmadığını söyleyen vatandaşlar “Burası belediye. Sözde halkın taleplerini önce ilgili birime telefonla bildiriyorlar. Görevli memur olur verirse sadece o servise çıkabiliyor. Bu nasıl anlayış” dedi.

Belediye birimlerinin verimli çalışması amacıyla vatandaşların üst katlara çıkmasını engellemek istediklerini savunan AKP'li Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, bu konuda Kuşadalılar'dan anlayış beklediklerini kaydetti.

DAHA VERİMLİ OLMAK İÇİN

Akdoğan konuyla ilgili açıklamasında, “Belediye personelinin daha verimli olması, projeler sunabilmesi adına üst katlarda rahatsız edilmeden, mesai dahilinde konuşmaya, sohbet etmeye maruz kalmadan çalışabilmeleri gerekiyor. Yeni kurulan Halkla İlişkiler Birimi ve belediyenin zemin katındaki birimlerimiz vatandaşların yukarı katlara çıkmadan tüm gereksinimlerini giderecektir” dedi.

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ahmet Altunsoy ise halkın evi olan belediyenin halka kapatılmasının kabul edilebilir olmadığını belirtti. Altunsoy, “Belediye birimleri iş üretemiyor gerekçesini ortaya atıyorlar, 3 yıl sonra mı başkanın aklı başına gelmiş? Bugüne kadar hiç bir iş yapmamış olmasının suçlusu, memuru rahatsız eden, meşgul eden vatandaşlar mı? Ama tüm olup bitenler, limanla başlayıp Fransız Tatil Köyü ve diğer imar süreçleriyle yoğunlaşan, ‘belediye yönetiminin, şeffaflıktan, açıklıktan uzaklaşması’ olarak gelişiyor. Halkın evi olan belediye binasının, Kuşadası halkına kapatılması çok garip bir durum. Kuşadası yerel yönetim tarihinde, şimdiye kadar böyle bir şey, sıkıyönetim dönemlerinde bile yaşanmadı. Kuşadalılar bu durumu kabul etmez” diye konuştu.

CHP'Lİ ÜYE: BELEDİYE KAPILARINI HALKIN YÜZÜNE KAPATAMAZ

CHP'li Belediye Meclis Üyesi İlhan Aygüneş de uygulamaya tepki göstererek, “Sosyal belediyecilikte hiçbir zaman belediye kapıları halkın yüzüne kapatılmamıştır. Belediye başkanı rozetini çıkarıp, halkın başkanı olmak zorundadır. Vatandaşların işlerini takip etmeleri için görüşmeler yapası ve gerektiğinde ilgili amirlere derdini anlatması gerekir. Böyle bir yasaklamanın anlamını kavramış değilim” diyerek kararın anlamsız olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın makamına uğramaması da belediye meclisinin Aralık toplantısında tartışmalara neden olmuştu. CHP'li üye Ahmet Ekmekçi, son iki meclis toplantısına katılmayan ve makamında bulunmayan AKP'li Akdoğan'ın mazareti olup olmadığını sorarak, “Kuşadası belediye başkanı yok. Nerede olduğu bilinmiyor. Kimi Amerika'da, kimi Ankara'da diyor. Vatandaş bize soruyor. Biz ise nerede olduğunu bilmiyoruz” demişti. AKP'li Meclis başkanvekili Zafer Üstün ise yapılan eleştirilere, “Benim görevim başkanın bulunmadığı zamanlarda meclise başkanlık yapmaktır. Şu anda başkan yok ve ben başkanlık yapıyorum. Nerede olduğu konusunda bir fikrim yok” yanıtını vermişti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 13:53:18
Güncelleme :10 Ocak 2007 Çarşamba 15:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent atlı IP: 88.241.241.xxx Tarih : 11.01.2007 18:33:40
Sayın fuat Akdoğan, gün olur devran döner,elbet seçim vakti gelir çatar.O zaman sandıktan alırsın sana layık olan en iyi cevabı.