22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası Belediyesi'ne lift aracı

Kuşadası Belediyesi Park Bahçe Amirliğinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Lift Aracı hizmete girdi. Yeni araç, ağaç budama ve yüksek ağaçların ilaçlanmasında büyük kolaylık sağlayacak. 

Kuşadası Belediyesi Park Bahçe Amiri Ali Harmankaya, budama ve ilaçlama çalışmalarında yıllardan beri itfaiye araçlarının kullanıldığını belirterek, “İtfaiye araçları ile çalışırken, yaptığımız iş içimize sinmiyordu. Aracın her an geri çağrılması riski vardı. Park bahçe olarak program yaparken, mecburen İtfaiye Amirliğinin programı ile uyum sağlamamız gerekiyordu. Hem itfaiye hem de biz zor durumda kalıyorduk. Şimdi rahatça kendi programımızı uygulama rahatlığına kavuştuk. Hem araç küçük ve manevra kabiliyeti çok fazla. Bu aracı birimimize kazandırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

400 kilogram taşıma kapasitesi olan sistem, on metre yüksekliğe ulaşabiliyor. 360 derece dönme yeteneği olan lift, araç üzerinden veya sepette bulunan uzaktan kumanda aleti ile kontrol edilebiliyor. Gövdesinde bulunan sepette ise, budanan parçaları taşıyabiliyor. Lift aracı haline getirilecek olan araç, Belediyeden hurdaya ayrılarak satılacak olan eski bir midibüsü tadilatı sonucu oluştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 12:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?