22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası CHP'de kongre süreci başladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası ilçe örgütünde seçim süreci başladı. 13 Ocak tarihine kadar yapılması gereken CHP Kuşadası ilçe kongresi öncesi delege seçimleri 3-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. CHP'de halen mevcut ilçe başkanı Nail Özazman'ın dışında adaylığını açıklayan olmadı. Ancak, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından son yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Esat Altungün'e yakın grubun İlçe Başkanı Nail Özazman'ın karşısında mücadele edecek bir aday çıkarması bekleniyor. 

CHP Kuşadası İlçe Sekreteri Özer Kayalı, Genel Merkez tarafından gönderilen muhtarlık esasına göre düzenlenmiş üye listelerinin 4-18 Kasım tarihleri arasında askıya çıkarıldığını belirterek, yapılan itirazların yönetim tarafından değerlendirilmesinin ardından üye listelerine son şeklinin verildiğini ve 20 Ekim'de yeniden askıya çıkarıldığını söyledi. 3-18 Kasım tarihleri arasında tüm mahalleleri kapsayan kongre delegeleri ile ön seçim delegelerinin seçimlerinin yapılacağını açıklayan CHP İlçe Sekteri Kayalı, ilçe kongresinin ise 18 Aralık-13 Ocak tarihleri arasında belirlenecek bir tarihte yapılacağını açıkladı. 

Bu arada, Kuşadası CHP'de kongre süreci ile başlayan parti içi çekişmeyi de değerlendiren CHP ilçe sekreteri Özer Kayalı, tüm parti üyelerini kongre sürecindeki seçimlerde oy vermeye çağırdı. Yönetim olarak başarılı bir kongrenin gerçekleşmesi için çalıştıklarını kaydeden Kayalı, “Yönetimimiz tam kadro seçim sürecinin aksamaması için çalışmalarına devam etmektedir. Seçimler için tüm hazırlıklar tamamlanmak üzere. Üyelerimizi bir kez daha partilerine sahip çıkarak CHP'yi Kuşadası'nda iktidara taşıyacak kadroları seçmek üzere göreve çağırıyorum. Genel seçimlerde Kuşadası merkezi ile genelinde elde edilen yüzde 41,5'lik tarihi başarıya imza atan yönetim, aynı inançla çalışmalarına devam etmektedir, siyaset-ticaret-rant zihniyetine asla yönetimimizde izin vermeyeceğiz. Kuşadası'nda CHP yerel seçimleri de kazanması gereken başarıyı göstereceğini ispatlamıştır. Kuşadası'nı turizmde layık olduğu yere getirecek, Kuşadası markasını turizmde üst sıralara taşıyacak kadrolar CHP'de mevcuttur, çalışmalarımız tüm hızı ile devam etmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 15:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?