22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası Kaymakamı uyardı

Kuşadası Kaymakam Ahmet Ali Barış, tüm Kuşadası'nın huzurlu ve mutlu bir sezon geçirmesi için Aydın Valiliği'nin de katkılarıyla tüm önlemlerin alındığını söyledi. 

2007 turizm sezonundan beklentileri değerlendiren Kuşadası Kaymakam Ahmet Ali Barış, hem teknik, hem personel ve hem de ekipman açısından çok ciddi hazırlıklar yapıldığını söyledi. Kuşadası turizmindeki en büyük sorunların başında hanutçuluğun geldiğini kaydeden Kaymakam Barış, hanutçulara karşı sert yaptırımlar uygulayacaklarının belirterek, hanutçuluk yapan kişilere hapis ve 3 defa ceza alan işyerinin kapatılacağını açıkladı. 

Hem esnafın, hem turizmcilerin, hem sokaktaki vatandaşın hem de evinde oturanların rahat etmesi için önlemlerin alındığını ifade eden Kaymakam Barış, Kuşadası'nda yaşayan herkese iyi bir turizm sezonu geçirmesi dileğinde bulunarak, "Her türlü reklam yapabilirsiniz ama buraya gelen turisti memnun ederseniz tüm reklamların önüne geçersiniz. Ama turisti rahatsız edersek, çarşılarda rahatça dolaşmasına izin vermezsek, özgür alışveriş yapmasını engellersek unun bedelini tüm turizm sektörü öder. Ondan sonra ne kadar reklam ve tanıtım yapsanız boş. Turisti kolunda bacağından çekerek, zorla dükkana sokmanın kimseye faydası yok. Artık, herkes bu duyarlılığın farkına varmalı. Artık, yasalarda değişti. 1 aya kadar kapatma yetkisi var. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Ama kimse de turizmi mağdur etmesin. Çok geniş ve kapsamlı önlemler aldık. Sürekli polis ekipleri devriye geziyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 14:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?