26
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası Limanı’na termal kamera

Türkiye’de ilk domuz gribi vakasının görülmesinin ardından özellikle Amerikalı turistlerin yoğun olarak giriş yaptığı Kuşadası Limanı’nda Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından alınan önlemler artırılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından Kuşadası Limanı’na kısa süre içerisinde termal kamera kurulacağı açıklandı.

Kruvaziyer turizmin başkenti sayılan ve her yıl ortalama 300 bine yakın Amerikalı turistin giriş yaptığı Kuşadası Limanı’nda Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından bir dizi önlemler alındı.

Kuşadası Limanı gümrük kapısı önüne domuz gribiyle ilgili uyarı levhaları konulurken, gemi ve feribotlarla gelen tüm turistlere ise virüsle ilgili bilgilendirme notlarını içeren broşürler dağıtılıyor. İçerisinde dezenfekte ilaçları ve maskelerin de bulunduğu acil durum çantaları getirtilen Kuşadası Limanı’na yanaşan her gemi Hudut ve Sahiller Kuşadası Denetleme Tabibi Derya Atilla tarafından denetleniyor.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından tüm havaalanları ve limanlarda yapılan uygulamaların Kuşadası’nda da etkili şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Domuz gribi virüsüyle ilgili önlemlerin artırılacağını anlatan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, kısa süre içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından bir de termal kameranın Kuşadası’na gönderileceğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 22:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?