20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası Meryem Ana Evi turist akınına uğradı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne gelen turistler, yoğun olarak Efes ve çevresindeki antik yapıları ziyaret ediyorlar. Ziyaret edilen bu yerlerin yanında Hristiyan dünyasınca kutsal kabul edilen Meryem Ana Evi de yoğun ilgi çekiyor.
"Panaya Kapulu" adı ile de anılan Meryem Ana evi, Hristiyanların en kutsal yerlerinden biri olarak kabul görmekte. Antik Efes kentinin yaklaşık 7 kilometre kadar güneyinde bulunan bölge, Hz. Meryem'in son yıllarını geçirdiği bölge olarak kabul ediliyor. Yaşadığı süre içinde Türkiye'ye hiç gelmeyen bir Alman rahibenin tarifleri üzerine keşfedilmiş olması, bu bölgeyi daha da ilgi çekici hale getiriyor.
Vatikan tarafından kutsal ilan edilen Meryem Ana Evi, Hristiyanlar tarafından hac bölgesi olarak kabul edildiğinden, her sene olduğu gibi bu sene de yoğun bir ziyaretçi akınına uğramakta. Yerli turistlerin de ilgisini çeken bölgede, bir de şifalı olduğuna inanılan su kaynağı bulunuyor. Hava sıcaklığının çok yüksek olması nedeniyle, bazı hayvanların su ihtiyaçlarını ağaç kavuklarına biriken sulardan giderebildikleri gözleniyor.
iha-aydın
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 11:41:58
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 11:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?