20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası öykü ve şiir günleri 5. yılında

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Öykü ve Şiir Günleri’nin beşincisi bu yıl 8-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik, Kuşadası’nda İlçe Halk Kütüphanesi’nde yapılacak.


Aydın ve ilçelerinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca da desteklenen ve her yıl büyük ilgi gören etkinlik, Türk öykü ve şiirleri ile edebiyatçı ve kültür ustalarını tanıtmayı amaçlıyor. Organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamada, “ Bu tür etkinliklere öykü yazarlığı ve şairlik bağlamında özellik kazandırmaya, Türk edebiyatının yerel adlarına sahip çıkmaya çaba göstermek, dünyada barışa katkıda bulunmayı hedefliyoruz” denildi.


Kuşadası 5. Öykü ve Şiir Günleri’ne onur konuğu olarak Prof. Dr. Bedia Akarsu, Prof. Dr. Cevat Geray ve Prof. Dr. Alper Timuçin katılacak. Bekir Yurdakul’un sunuculuğunu üstleneceği etkinliğe katılacak edebiyatçı ve bilim adamları ise şöyle: Mehmet Arslan Güven, Prof.Dr. Onur Bilge Kula, Vecihi Timuroğlu, Dr. Muhsine Helimoğlu Yavuz, Zeynep Aliye, Talat Avcı, Mehmet Güler, Belma Özgün, Zehra Ünüvar, Zeliha Akçagüner, Erdal Atıcı, Nuri Erkal, Sultan Su Esen, Süreyya Köle, Etem Oruç, Günay Güner, M. Arslan Güven, Ağah Özgüç, Aydın Şimşek , Burhan Günel, Prof.Dr. Sevgi İyi, Mucize zünal, Ziya Gürel, Prof.Dr. Yüksel Kocadoru, Prof.Dr. Kaya Özsezgin, Suca Dündar, Mehmet Genç, A.Zeki Muslu, Dr.Ertekin Özcan, Ece Ürkmez, Mustafa Veli, Selami Karabulut, Fergun Özelli, A.Kadir Paksoy, Özlem Sezer, Zerrin Taşpınar, Doç.Dr. Hasan Erkek, Münevver Ogan, Osman Şahin, Muzaffer İzgün ve Nursel Duruel


Bu arada, Ahmet Say, Talat Avcı, Sultan Su Esen, A.Zeki Muslu, Belma Özgün ve Dr.Halit Umar’ın düzenleme kurulunu oluşturduğu Kuşadası 5. Şiir ve Öykü Günleri’nin Genel Koordinatörlüğü’nü ise Selim Esen yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 15:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?