23
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası polisine bomba eğitimi

Kuşadası'nda 30 Nisan’da bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Başkomiser Yaşar Aykaç’ın yerine atanan bomba imha uzmanı görevine başladı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nde görevine başlayan Komiser Fatih Tuğ, polislere Kütüphane Salonu’nda eğitim semineri verdi.

Bulunan şüpheli paketlerle ilgili alınacak güvenlik önlemlerini anlatan Komiser Tuğ, pek çok terör örgütünün son dönemde eylem planlarını bomba üzerine kurduklarını belirterek, hem polisin hem de vatandaşın uyanık olması gerektiğini söyledi. PKK, DHKP/C, TİKKO, Hizbullah ve İBDA/C gibi terör örgütlerinin cep telefonuyla patlatılabilen bombalar ürettiğini kaydeden Tuğ, özellikle DHKP/C’nin son dönemde ürettiği THPT isimli patlayıcının bombaya benzemediğini ancak çok hassas ve güçlü bir patlayıcı olduğunu söyledi.

Komiser Fatih Tuğ, "Bu yeni patlayıcı kavanoza konduğunda tıpkı toz şekere benziyor. Bu patlayıcıyla ilgili FBI’ın kendi personeline yönelik bir bülteni var. Bültende, FBI görevlilerinin bu patlayıcıdan pamukla örnek alması bile yasaklandı. Çünkü çok hassas ve güçlü bir patlayıcı" dedi.

Şüpheli paketlere kesinlikle dokunulmamasını ve bomba imha uzmanlarının beklenmesi gerektiğini anlatan Tuğ, plajlarda sezon öncesi yaptıkları aramalarda 17-18 adet el bombası bulduklarına dikkati çekerek, "El bombası kendiliğinden patlamaz. Ancak, bulduklarımızın pimi çekilmiş ve üzeri bantlanmıştı. Yani, havalar ısındıkça bandın gevşemesiyle bombanın patlaması sağlanacaktı" diye konuştu.

Tuğ ayrıca, bombaların artık ajandaların içlerine, CD kutularına, hatta diş macunu tüplerine kadar her yere yerleştirilebildiğine dikkati çekti. Personele yönelik hizmet içi eğitim çalışması başlattıklarını açıklayan Kuşadası Emniyet Müdürü Ramazan Erdoğan ise, seminerde bomba eğitimi alan Kuşadası polisine yabancı bir uzmanın turizm güvenliği konusunda da seminer vereceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 16:50:21
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent atlı IP: 81.213.74.xxx Tarih : 2.06.2005 15:53:31
Tesadüfen bu haberi okudum,bence bütün halkın bu konuda bilgilendirilmesi çok önemli.