18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası sahillerinde kirlilik alarmı

Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde temizliğini ispat ederek mavi bayrak alan 13 sahilin mavi bayrakları tehlikeye girdi. Kuşadası'nda 11, Didim'de 2 mavi bayrak alan toplam 13 sahil ve koyun bulunduğunu belirten Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil İbrahim Aktemur, 2006 yılında arıtması ve kanalizasyonu bulunmayan, sahillerin kazandığı mavi bayraklarının iptal edileceğini söyledi.
Kuşadası sahillerinde dalgalanan 11 mavi bayrağın iptal edilmemesi için KUŞATAK projesinin 2005 yılı sonuna kadar mutlaka bitirilmesi gerektiğini ifade eden Aktemur, "Plajlarda ve denizlerde mavi bayrak temizliğin bir simgesi. Mavi bayrak olmayan yerleri artık turistler ellerinin tersiyle itecekler" dedi.
Dünyada turistlerin mavi bayraklı plajları ve denizleri tercih ettiklerini ifade eden Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil İbrahim Aktemur, Aydın'ın sahil kentlerinde 34 yeni plajın mavi bayrak için çalışmalarını sürdüğünü söyledi. Aktemur, "Plajların mavi bayrakla donatılması için çalışmalar devam ediyor. Bu yıl 3 plajımız daha mavi bayrağı hak etti. 34 tane de mavi bayrağa aday plajımız var. Bu aday plajlarımızın deniz suyu bir yıl boyunca 15 günde bir tahlil ediliyor. Yıl sonunda tahlilleri temiz olan plajlarımız mavi bayrak alıyordu. 2005 yılından itibaren dünyada arıtması ve kanalizasyonu olmayan plajlara suyu ne kadar temiz olursa olsun mavi bayrak verilmeyecek" dedi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 23:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?