15
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası suya gömüldü

Kuşadası'nda 5 gündür etkili olan sağanak yağış ve fırtına öğle saatlerinde yeniden etkisini hissettirdi. Yaklaşık 2 saat boyunca devam eden gök gürültülü sağanak yağış sırasında Kuşadası-Selçuk-Söke çevre yolunun mezarlık yanındaki bölümü sel suları yüzünden trafiğe kapandı. Ayrıca, yine çevre yolunun Tütüncüler Sitesi kavşağında sel suları nedeniyle asfalt patlayınca bir saat süreyle trafiğe kapanan yol tek şeritten verilmeye başlandı. 

Şiddetli yağan gökgürültülü sağanak yağmur sırasında şehir merkezinde bir çok ev ve işyerini su basarken, yollar trafiğe kapandı. Bu arada, Liman Başkanlığı tüm deniz taşıtların denize açılmasını geçeçi süreyle yasaklarken, ağları fırtına yakalanan balıkçılar büyük zarara uğradı.Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, son 24 saatte Kuşadası'nda metrekareye düşen yağış miktari 85 kilograma ulaşırken, yağışların devam edeceği bildirildi. 

Bu arada, Kuşadası'nda 5 gündür etkili olan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağış ve fırtınanın izlerini silmek için belediye tarafından yoğun bir çalışma yapılıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, olumsuz hava şartları nedeniyle Kuşadası'nda meydana gelen hasarları tespit ederek, süratle olumsuzlukları gidermeye çalıştıklarını söyledi. 5 gündür devam eden fırtına ve sağanak yağmurun başladığı andan itibaren tüm ekiplerin 24 saat boyunca görev yaptığını belirten Belediye Başkanı Akdoğan, "İlçemizin birçok yerinde meydana gelen hasarları tespit ederek olumsuzlukları gidermek adına lodos ve yağışın başladığı anlarla birlikte tüm ekiplerimizle çalışmaya başladık. Vatandaşlarımızdan gelen taleplere de anında müdahale etmek için özverili bir şekilde çalıştık. Lodos ve yağıştan sonra da geriye kalan izleri kaldırmak için çalışmalara devam ettik. Bu gibi olumsuz durumlar için önceden hazırlığımızı her zaman yapıyoruz ve olumsuzluk anlarında da aralıksız gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 17:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?