22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası yağmura teslim oldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesi yağmura teslim oldu. Kuşadası'nda sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış, akşam saatlerinde artarak etkisini gösterdi. Yağış sonucu şehir merkezinde su baskınları meydana gelirken, ana arterler adeta göle döndü.


Akşam saatlerinde yaklaşık 2 saat boyunca etkili olan yağmur, Kuşadası'nda hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kuşadası'nın Söke ve Selçuk ilçeleri ile bağlantısını sağlayan çevreyolu ve şehir merkezindeki ana arterlerde mazgalların kapanması sonucu oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşatırken, sular görevlilerin çalışması sonucu boşaltıldı.

Ana caddeler ile Kervansaray önü, Atatürk Bulvarı sahil yolu ve İnönü Bulvarı'nın yanı sıra, İkiçeşmelik Mahallesi'nin büyük bölümü sağanak yağışlardan olumsuz şekilde etkilendi. Özellikle İkiçeşmelik Mahallesi'nde bir çok evi su basarken, yollar çamur deryasına döndü. Şiddetli yağmur nedeniyle Kuşadası Kaymakamlığı ile Kuşadası Belediyesi de çeşitli önlemler aldı. Kaymakamlık ve belediyeden yapılan açıklamada, aşırı yağmur sonucu oluşan su birikintisi nedeniyle Atatürk ve İnönü Bulvarları'nın tamamı ile Kervansaray, marina önü ve çevreyolunun garaja kadar olan bölümünde trafik akışının kontrollü şekilde sağlandığı vurgulandı, bu bölgelere araç park edilmemesi
istendi.
Meteroloji Müdürlüğü yetkilileri, Kuşadası'nda metrekareye 80 kilogram yağmur düştüğünü açıkladı. Yetkililer, ilçede sağanak yağışın aralıklarla devam edeceğini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 02:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?