30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'na 'barış' geldi

Dünyanın en büyük barış gemisi olarak tanıtılan "Peace Boat" (Barış Gemisi) dünya turu çerçevesinde Kuşadası Limanı'na yanaştı. Merkezi Japonya'da bulunan Barış Gemisi adlı uluslararası sivil toplum kuruluşunun aynı adı taşıyan gemide söz konusu sivil toplum kuruluşu üyesi olan bin kişilik turist kafilesi bulunuyor.


İsmi "Barış Gemisi" anlamına gelen Peaceboat'un, barış elçiliği yapmak amacıyla geldiği sanılmasına rağmen sonradan bin kişilik savaş karşıtı Japon kafilesi ile dünya turuna çıktığı belirlendi. Barış gemisiyle gelen savaş karşıtı Japonlar, önce otobüsler Efes, Meryemana ve Saint Jean Klisesi gibi tarihi yerleri gezdi. Japon turistlerin bir kısmı ise büyük alışveriş merkezlerine giderek alışveriş yaptı. Kuşadası’ndan akşam saatlerinde ayrılacak olan Barış Gemisi’nin Yunanistan’ın Pire Limanı’na hareket edeceği belirtildi.


Peace Boat gemisi nedir?
Merkezi Japonya'da bulunan ancak dünyada aynı amaçla çalışmalar yapan tüm örgütlenmelerle ortak organizasyon yapan Peace Boat (Barış Gemisi), uluslararası insan hakları, barış, eşitlik ve çevre hakları için mücadele veriyor. Bazen aylar süren gemi gezileri global eğitim programları düzenliyor. Dünyada politik değişim ve gelişmelere dikkat çekiyor. Genellikle diyalog içinde bulundukları örgütlenmelerin bulunduğu ülkeleri ziyaret ediyor. Buna karşın asıl çalışma alanlarını Japonya'daki 8 merkez ve Kuzey Asya oluşturuyor.

Gemi acentesinden yapılan açıklamada, bu turun amacının Japonya'dan başlayan ve 105 gün süren gezi boyunca ziyaret edilen ülkelerin insanları ile birebir iletişim kurmak olduğunu belirterek "Gezilen ülkelerde 2- 3 günlük tur düzenleyerek paylaşımları artırmak ve bölgesel ören yerlerini göstermek.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?