19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'na Hollandalı turist yağacak

Kuşadası Ticaret Odası ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) tarafından 3,5 yıldır başarıyla yürütülen tanıtım çalışmaları bu yıl da tüm hızıyla sürüyor.

Kuşadası Ticaret Odası ve TÜRSAB Kuşadası BYK tarafından son olarak Hollanda'nın Utrecht şehrinde yapılan “ Vakantie Beurs 2009 “ Uluslar arası Turizm Fuarı'nda açılan Kuşadası standı Hollandalılar'ın ilgi odağı haline gelirken, standı 120 bin kişi ziyaret etti.

Kuşadası Ticaret Odası, Hollanda'daki uluslar arası turizm fuarına TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu ile birlikte katılarak etkin bir tanıtım yapılmasını sağladı. Standda dağıtılan, Kuşadası bölgesine ait broşür, katalog, harita, poster, CD gibi tanıtım malzemeleri ve bir çok promosyon malzemesi ziyaretçilerin yoğun ilgisi nedeniyle tükendi.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Hollanda pazarının Kuşadası açısından büyük önem taşıdığını belirterek, geçmiş yıllarda da önemli bir yer tutan bu pazardaki etkin tanıtımın amacına ulaştığını söyledi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ayrıca Kuşadası'nın etkin tanıtımı için 12 uluslar arası turizm fuarına daha katılmayı planladıklarını belirterek, yurtdışı ve yurtiçi tanıtım atağının yıl içinde de hızlanarak devam edeceğini açıkladı.

Hollanda'dan Kuşadası'na gelecek turist sayısında yüzde 20'lik bir artış beklediklerini kaydeden TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar da, " Beklentilerimizin üzerinde bir taleple karşılaştık. Yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Fuar süresince 120 bine yakın kişi Kuşadası standını gezdi. Ayrıca, tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde son derece olumlu geçti" dedi.

Bu arada, 5 yıldızlı Kuşadası Korumar Oteli’nin Genel Müdürü Tacettin Özden, Hollanda’da yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını belirterek, Türkiye’den fuara yoğun bir katılım olduğunu ve aynı oranda ilgi gördüklerini söyledi. Rezervasyonlarda geçen yıla oranla az sayıda bir düşüş meydana geldiğini ancak bunun sorun yaratmayacağını belirten Özden, “ Hollanda pazarında krize rağmen hiçbir sorun yaşamayacağız. Bunu Utrecht’teki turizm fuarında gördük. Bundan sonraki süreçte tanıtıma yoğun şekilde ağırlık vermeliyiz. Çünkü kriz nedeniyle döviz kurları yüzünden fiyatlarımız rakiplerimize göre daha ucuz seviyede. Bu da Türkiye’ye avantajlı kılıyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 09:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?