31
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'na turist akını

Kuşadası'na altı gemiyle 5400 turist geldi


KUŞADASI Limanı altı gemiye ev sahipliği yaptı. Limana sabah saatlerinde yanaşan beş gemi iskeleyi doldurunca, sona kalan bir gemi açıkta demirlemek zorunda kaldı.

Sezonun en yoğun gemi trafiğini yaşayan Kuşadası'na altı gemiyle 5400 turist geldi. Sabah saatlerinden itibaren yanaşmaya başlayan, Bahama Bayraklı Legent Of The Seas 2000, S.S Voyager 800, Yunan Bayraklı Ocean Countess 700, Aegean Pearl 700, The Calypso 600 turist getirdi. Açıkta demirlemek zorunda kalan Portekiz Bayraklı Princess Danae isimli yolcu gemisinin 600 yolcusu ise tender denilen filikalarla limana çıkarıldı.

Çoğunluğu Amerikalı olan yolcuların bir kısmı otobüslerle Efes ve Meryemana'yı ziyarete giderken geriye kalanlar Kuşadası çarşılarına akın etti. Kurvaziyer gemi boylarının sürekli büyümesi nedeniyle limana sığamayan gemilerin sezon içerisinde birkaç kez daha aynı yoğunluğu yaşatacağı belirtildi.

Gemi yoğunluğu ile turistlerin artmasına karşın Kuşadası çarşı esnafı yeterli alışveriş yapamamalarından yakındı. Esnaf, yolcuların büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilmesi, turistlerin çarşıdan alışveriş yapmamaları konusunda gemide uyarılması yüzünden, yaşanan yoğunluğun piyasayı hareketlendirmediğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:33:53
Güncelleme :24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?