15
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda ağaç tartışması

Kuşadası'nda nakil yapılamayan ağaçlar kesilince çevre sakinleri tepki gösterdi. Türkmen Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi Zakkum Sitesi'nde kaldırımlarda bulunan ıhlamur ağaçlarının belediye tarafından kesilmesi site sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. 

Edinilen bilgiye göre, Zakkum Sitesi yolu üzerinde belediye tarafından yapılacak yeni peyzaj düzenlemesi kapsamında kaldırımlardaki ağaçların ağaç nakil aracıyla başka yere taşınması gündeme geldi. Ancak, karabiber ve Ihlamur ağaçlarının taşınması mümkün olmayınca kaldırımı kapatan ağaçların kesilmesine karar verildi. Belediye ekiplerinin ağaçları kesmeye başlaması üzerine de çevre sakinleri bu uygulamayı engellemeye çalıştı.
Site sakinleri 15 yıl önce büyük emeklerle diktikleri ağaçların kesilmesini istemediklerini belirterek, “Ağacı kesmek yerine, kökleyip başka yere nakil yapabilirsiniz. Canımız yanıyor, içimiz yanıyor” diyerek tepki gösterdiler. 

Belediye yetkilileri ise söz konusu ağaçların kaldırımı tamamen kapattığını belirterek, “Ağaçları nakil aracıyla başka yere aktarmayı düşündük ancak olmadı. Bu nedenle böyle bir uygulama yaptık. Kestiğimiz bu ağaçların yerine yeni düzenleme yapılarak, turunç veya çam ağacı dikilecek” dediler. Belediye yetkilileri ayrıca, çevre sakinlerinin aşırı ağaç sevgisi karşısında kendilerine fidan dikme mevsiminde 300 fidan hediye etme sözü verdi. 

Belediye yetkililerinden kesilen her bir ağaç yerine 300 fidan çam ağacının dikileceğini duyunca, "Belediye kararını almış, ağacımızı da zaten kestiniz. Artık yapacağımız bir şey yok. Sizin sözünüzü tutmanızı istiyoruz. Çam ağacı dikim zamanında bu sözünüzü tutarak 300 çam ağacını birlikte dikeceğiz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 12:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?