20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda ağaçlandırma seferberliği

Kuşadası’nda ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Ülke genelindeki Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen etkinlik için Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen tarafından toplantı düzenlendi. 

Kütüphane Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Osman Çolakoğlu ve Kuşadası ilçe Orman Müdürü Çetin Akkaya ile Kuşadası’ndaki tüm kamu kuruluşlarının müdürleri, meslek örgütlerinin başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası’nı daha yeşil bir hale getirmek için ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını belirterek, tüm kuruluşlardan destek bekledi. Orman Müdürlüğü tarafından tüm hazırlıklarının yapıldığını belirten Kaymakam Esen, “ Çocuklarımıza daha güzel yemyeşil bir Kuşadası bırakmanın en etkin ve belki de ilk çözüm yolu, mümkün olan her yere ağaç dikmektir. Kuşadası halkının da etkin katılımı ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile ilçemizde “Ağaç Dikim Seferberliği" başlattık. Bu seferberliğe ortak geleceğimiz açısından, tüm birimlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve halkımızın sahip çıkmasını bekliyorum “ dedi. 

Ağaçlandırma seferberliği için start verilen toplantıda Kuşadası ilçe Orman Müdürü Çetin Akkaya yapılacak çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verildi. Akkaya, ayrıca ağaçlandırma seferberliğinin koordinatörü olarak belirlendi. 

AĞAÇLANDIRMA TOPLANTISI’NDA ESKİ FRANSIZ TATİL KÖYÜ TARTIŞMASI 

Bu arada, Kuşadası’nda ağaçlandırma seferberliğinin başlatıldığı toplantıda Kuşadası’nın Arslanburnu Koyu’ndaki eski Fransız Tatil Köyü ile ilgili tartışma damga vurdu. Emekli Sandığı tarafından özelleştirildikten sonra imarı yüzde 20’den yüzde 53’e çıkarılan ve belediye meclis kararı için daha sonra idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen alanda ağaç katliamı yapıldığı iddiaları tartışmaya yol açtı. Toplantıya Kuşadası Belediyesi adına katılan Belediye Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkanı Yahşi Karamollaoğlu, konunun hukuki süreci bulunduğunu belirterek, “ Konu şu anda hukuk aşamasında. Ancak, verilen imar oradaki ağaçların kesilmesiyle alakalı değil" dedi. TEMA Vakfı Kuşadası Temsilcisi Aycan Yolyapan ise özelleştirme idaresinden araziyi satın alan şirket yetkililerine ağaçların sayımının yapılması için başvurduklarını ancak söz vermelerine rağmen bugüne kadar bu araziye giremediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 10:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?