31
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda anaokula beyaz bayrak

Toplum sağlığının korunması için 2006 yılında imzalanan protokol gereği Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında Aydın'daki beyaz bayrak asmaya hak kazanan okullar belli oldu. Aydın ili genelinde bu ödülü almaya hak kazanan 7 okul arasında dereceye giren Kuşadası Melehat Kıvanç Anaokulunun beyaz bayrağı düzenlenen törenle Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen tarafından okul bahçesine asıldı. 

Kuşadası Melehat Kıvanç Anaokulu’nda düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın Sağlık İl Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Adnan Yıldız, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, Kuşadası Melehat Kıvanç Anaokulu Müdürü Setenay Konya, çeşitli okulların müdürleri, veliler, öğretmenler ve minik öğrenciler katıldı. 

Beyaz bayrak töreni, Aydın Sağlık İl Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Adnan Yıldız’ın konuşmasıyla başladı. Geçmiş yıllarda 597 anaokulu, ilköğretim okulu ve lisenin bulunduğu Aydın ili genelinde 21 okulun bu ödülü almaya hak kazandığını belirten Yıldız, “Bu yıl ise Aydın ili genelinde 7 okul daha beyaz bayrak aldı. Bunlardan birisi de Kuşadası Melehat Kıvanç Anaokulu. Geçmiş yıllarda Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Özel Naci Akdoğan Okulları da bu ödülü kazanmıştı. Burada yaptığım inceleme bu anaokulumuz her yönüyle bu ödüle layık olduğunu tespit ettik. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 

Törende konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise Melehat Kıvanç Anaokulu’nun idareci, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarını kutlayarak, bayrağı bir kez değil, sürekli hale getirecek çabayı göstermelerini istedi. Hedeflerinin Kuşadası’ndaki tüm okulların beyaz bayraklı hale gelmesi olduğunu belirten Kaymakam Esen, “Beyaz bayrak, çatısından, dış kapısına, iç ve dış mekanlarından, temizlik, hijyen ve sağlıklı yaşam şartlarının değerlendirildiği denetimlerden sonra hak eden okullara veriliyor. Temiz, sağlıklı ve düzenli bir okulun göstergesi olan Beyaz Bayrağı Kuşadası’na 3. kez getiren ve örnek olan anaokulumuzu kutluyorum. Bu gururun sürekli hale getirilmesi için gerekli çabayı göstereceklerine inanıyorum. Ayrıca, müdürlerimize ve okul aile birliklerinin başkan ve yöneticilerine sesleniyorum. Kuşadası’nda tüm okullar beyaz bayraklı olmalı. Okul ihtiyaçlarını belirlerken öncelikle temizlik ve hijyenle ilgili ihtiyaçları giderelim. Okulları evlerimiz gibi tertemiz ve sağlıklı bir hale getirelim. Çocuklarımıza sağlıklı ve temiz okullar yaratmak ilk hedefimiz olmalı” dedi. 

Kuşadası Melehat Kıvanç Anaokulu Müdürü Setenay Konya da , bir otelin mavi bayrak alması ile bir okulun beyaz bayrak almasının aynı anlama geldiğini belirterek, “Bu ödülü almak kadar korumanın da önemli olduğunun bilincindeyiz. Temizlik, tertip, düzen gibi alışkanlıkların çok küçük yaşlarda verilen eğitim ile kazandırılacağı, gelecekte daha temiz okul, daha temiz ülke yaratılacağı inancı taşıyan, tüm veli, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımız olarak son derece mutlu ve gururluyuz. Medeni insan, evini, okulunu, çevresini, kısaca yaşam alanını temiz ve düzenli kullanan insandır. Okulumuz, bu bilinci benimsemiş ve bu ödülü hak etmiştir” dedi. 

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle Beyaz bayrak Melehat Kıvanç Anaokulu Bahçesi’ndeki direğe çekildi. Ardından ise Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen tarafından, Melehat Kıvanç Anaokulu Müdürü Setenay Konya’ya beyaz bayrak belgesi ve sertifikası teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?