30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda Atatürk anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 70. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da çeşitli etkinliklerle anıldı.


Kuşadası’ndaki anma törenleri saat: 08.45'de Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Saat: 09.05'te ise sirenler iki dakika süre ile çalınarak, bu süre içinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan Kuşadası Kaymakam Vekili ve Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küspeci, Ulu Önder’i 68. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, gençlerin Ulu Önder’e olan saygı ve sevgilerinin kendisini hem gururlandırdığını hem de umutlandırdığını söyledi.


Atatürk Meydanı’ndaki anma etkinliğinin ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan serginin açılışı Kuşadası Kaymakam Vekili ve Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Suphi Küsbeci tarafından gerçekleştirildi.
Bu arada, anma etkinlikleri daha sonra Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu’nda devam etti. Burada, gerçekleştirilen etkinlikte çeşitli okullarda okuyan öğrencilerden oluşan gurup, “ Çağlarda Atatürk Orotoryosu”nun sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun açılışında konuşan Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan yaptığı konuşmada, ulu önder Atatürk’ü, vefatının 70. yıl dönümünde saygıyla andıklarını belirterek, gençliğin; Atatürk’ün ilkelerini benimseyip, onun izinden gitmeleri gerektiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?