16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda 'Çimen' operasyonu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde polisin gerçekleştirdiği "Çimen" kod adlı operasyonda, 810 adet uyuşturucu hap, 366 gram esrar maddesi, sahte paralar ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından gerçekleştirilen "Çimen" kod adlı operasyonla ilgili olarak Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek bir basın toplantısı düzenledi. Kuşadası'nda uyuşturucuya karşı etkin bir mücadele gerçekleştirdiklerini anlatan Emniyet Müdürü Zeybek, son olarak 6 Mart 2007 tarihinde başlatılan ve yaklaşık 4 ay süren takip sonrası 10 şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Zeybek, bu şahısların ev, araba ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise 810 adet uyuşturucu hap, 366 gram esrar maddesi, bir adet kenevir bitkisi, 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 56 adet mermi ve 1 adet havalı tabancayla piyasaya sürülmek üzere olan 650 YTL tutarında 13 adet sahte 50 YTL'lik banknotların ele geçirildiğini kaydetti.

Zeybek, devam eden planlı çalışma kapsamında aynı suçlardan aranan 3 şüpheli sahsın daha gözaltına alındığını belirterek, toplam 13 şahsın "uyuşturucu madde ticareti yapmak, silah kaçakçılığı, ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurmak ve piyasaya sahte para sürmek" suçlarından mahkemeye sevk edildiğini, tutuklanan 13 kişinin Söke Cezaevi'ne gönderildiğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 16:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?