22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda ek imar hakkı

Kuşadası Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. 6 maddelik gündemle gerçekleştirilen Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı'na yine imar plan tadilatlarıyla ilgili maddeler damgasını vururken, 8 turistik tesis ile 10 siteye ek imar hakkı verilmesi dikkat çekti.


Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Meclis 1. Başkan Vekili de olan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Zafer Üstün katılmazken, yaklaşık 3 saat süren toplantıda imar plan tadilatı talepleri görüşülürken sert tartışmalar yaşandı. Toplantıda imar komisyonunun raporu doğrultusunda aralarında Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a ait Club Akdeniz Tatil Köyü ve Pamay Apart Oteli ile Korumar Otel, Grand Önder Otel, Pine Marin Otel ve Carisma Otel'inde bulunduğu de turistik tesislere ek imar hakkı getiren imar plan tadilatı talepleri kabul edildi. Turistik tesis taleplerini yanı sıra ikinci konut olarak bilinen yazlık sitelere ait ek imar hakkı talepleri de görüşüldü. Kuşadası Belediye Meclisi 10 yazlık sitenin yeni imar hakkı taleplerini de kabul etti.

Büyük tartışmaların yaşandığı toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Ahmet Altunsoy, Kuşadası'ndaki betonlaşmadan en çok şikayet eden turistik tesis sahiplerinin ve turizmcilerin Kuşadası'nı daha da betonlaştıracak ek imar hakkı talebinde bulunmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Turistik tesisler ile yazlık sitelere yönelik imar plan tadilatlarının yasalara aykırı olduğunu savunan Ahmet Altunsoy, “Tüm tadilat talepleri 25 binlik nazım imar ve çevre düzeni planına aykırı. Yoğunluk artıran ve fonksiyonel değişik içeren bu değişiklikler Kuşadası'nın geleceğini daha da çok betona mahkum etmektedir” dedi.


Bu arada, yaklaşık 3 saat süren Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı'nda 2008 Yılı işçi vizeleri, ek bütçe talebi, hesaplararasında aktarma yapılması, gazi, şehit ve özürlülerin su bedellerinde indirim, 187 Ada 28 parsel ile ilgili kamulaştırma kabul edilirken, belediyeye ait şirkete yeni üye seçimi gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 11:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?