22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda Emlakçılar krizde

Yakın dönemin en popüler meslekleri arasında yer alan emlakçılık sektörü büyük bir kriz ile karşı karşıya kaldı. Yabancılara satılan mülk sayısındaki düşüşe paralel olarak Kuşadası'ndaki emlakçılar da büyük bir ekonomik krize girerek birer birer kapanmaya başladı. 

Kuşadası'nda son 5 yıl içerisinde yabancılara mülk satışındaki patlamaya paralel olarak sayıları hızla artan emlakçılar, yaşanan durgunluğun ardından aynı hızla meslek değiştirmeye başladı. 2007 yılının ilk 4 ayı içerisinde Kuşadası'nda kapanan emlakçı sayısı şimdiden 30'un üzerine çıktı. Emlakçılık sektöründe yaşanan krizi değerlendiren Kuşadası Emlak Müşavirleri Derneği (KUŞEMDER) Başkanı Hüseyin Şentoker, emlakçıların büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldığını söyledi. 

Bu sezonun önceki yıla oranla daha da sorunlu olduğunu kaydeden Şentoker, çok para kazanma hayaliyle hesap yapmadan emlak sektörüne girenlerin satışların düşmesiyle büyük zarara uğradığına dikkati çekerek, "Kuşadası'nda evler fahiş fiyatlarla normal değerlerinin üzerinde satıldı. Bu durumu, gerçek meslek sahibi olmayan emlakçılar yaptı. Yabancılar bunun farkına vardı. Ayrıca, emlakçılık büyük para kazanma hayaliyle kuyumcu, derici ve halıcıların ikinci işi oldu. Önüne gelen emlakçı oldu. Emlakçı enflasyonu yaşandı ve büyük paralar yatırıldı. Ancak, görüldü ki bu paralar kazanılmadı. Bürolarına yaptıkları masrafları çıkarmamaya başladılar. Oysa herkes işini yapmalı. Şimdi aynı hızla bu büyük para bekleyenler tekrar iş değiştirmeye başladı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 10:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?