15
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda fuhuş operasyonu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Moldovalı bir kadını iş vaadiyle kandırarak Türkiye'ye getirdikten sonra fuhuş yapmaya zorlayan 3 kişiden 2'si polis tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, İkiçeşmelik Mahallesi Sevinç Sokak'taki bir evde kavga olduğu ihbarını alan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olay yerine gitti. Kavgayı ayırmak için eve giden polislere sığınan Moldova uyruklu A.M. (36), kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını ileri sürüldü. Moldova'dan tanıdığı M.B.A. isimli Türk vatandaşının kendisini iş bulmak amacıyla Türkiye'ye davet ettiğini belirten A.M., banka havalesiyle para gönderdikten sonra da kendisinin Türkiye'ye geldiğini söyledi. 

M.B.A.'nın evinde 2 ay kaldığını ve bu sırada şahsın kendisine müşteri bularak fuhuş yaptırdığını öne süren A.M., parayı da zanlının aldığını ve daha sonra kendisini D.T. isimli şahsa sattığını, yaklaşık 5 aydır D.T. adına fuhuş yaptığını, vizesi bittiği için de zanlı tarafından evden dışarı çıkartılmadığını söyledi. 

Moldova uyruklu A.M.'nin ifadesi üzerine fuhuş yaptıran zanlılar arasında yer alan S.A.'nın işlettiği pansiyonda yapılan aramada, yurtdışına havale yapılan 24 ayrı dolar hesabının ekstreleri ele geçirilirken, olayla ilgili olarak D.T. ve pansiyon işletmecisi S.A. gözaltına alındı. Polis, A.M.'yi Türkiye'ye getiren M.B.A.'nın da yakalanması için operasyon başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 13:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?