16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda fuhuş operasyonu

Kuşadası'nda polisin gerçekleştirdiği fuhuş operasyonunda, aralarında bir çok tanınmış otel sahibi ve yöneticisinin de bulunduğu 50'ye yakın kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Amirliği ekipleri, yaklaşık 1 ay önce kapsamlı bir fuhuş operasyonu için düğmeye bastı. Mahkemeden fuhuş çetesi üyesi olduğu iddia edilen kişilerin ve bağlantılarının telefonlarını dinlemeye alan polis ekipleri, önceki gün operasyonlara başladı.

Çok gizli yürütülen operasyonda, aralarında Kuşadası'nın bir çok turistik otelinin sahip ve yöneticilerinin de bulunduğu 50'ye yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında yabancı uyruklu hayat kadınları ile bu kadınları pazarladıkları iddia edilen şahısların da bulunduğu ifade edildi. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği'ne bağlı ekiplerce 35'e yakın noktaya düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınanların tek tek ifadeleri alındı.

Çok gizli yürütülen fuhuş operasyonunda kapsamlı bir çetenin ortaya çıkartıldığı ileri sürülürken, verilen ifadelerde önemli bilgilere ulaşıldı. Yabancı uyruklu hayat kadınlarının iş bulma vaadiyle eski Doğu bloku ülkelerinden
Türkiye'ye getirildiği ve daha sonra pasaportlarına el konularak ayda 750-1000 dolar arasında fuhuş sektöründe kullanıldığı iddia edildi.
Bu arada, Kuşadası Cumhuriyet Savcısı tarafından tek tek ifadeleri alınan otel sahipleri ve yöneticileri ile birlikte fuhuş çetesi üyeleri ve yabancı uyruklu hayat kadınlarının yarın Kuşadası Adliyesi'nde mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 23:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UĞUR ÇEKİRDEKÇİ IP: 88.251.18.xxx Tarih : 3.07.2007 13:49:27
bu kişilerin nasıl zengin oldukları belli. fazla da söze gerek yok.