23
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda gergin dakikalar

Kuşadası'nda büyük tartışmalara yol açan limandaki alışveriş merkezinde açılan işyerleri, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi. Mühürlemeyi izlemek amacıyla limana giren Kent Meclisi üyeleri ile limanı işleten firma görevlileri arasında gergin anlar yaşanırken, polis, mühürleme sırasında güvenlik önlemi aldı.

Kent Meclisi üyeleri önce, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle sabah saatlerinde Atatürk anıtı önünde toplandı. Burada Kent Meclisi Başkanı Bülent Tokuçoğlu tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın liman ve kıyılarda sadece Türk bayrağı olan gemilerin ve Türk vatandaşlarının yararlanması için başlatıldığını açıklayan Tokuçoğlu, "Birazdan limanda gerçekleşecek mühürlemeyi izlemeye gideceğiz. Bugün Kuşadası limanında yaşananlar, Kabotaj Bayramı ile bir tezat oluşturuyor. İronik bir durum söz konusu. Biz sadece Kuşadası'nın ve Kuşadası halkının çıkarlarını savunmak için çabalıyoruz" dedi.

Daha sonra Kuşadası Limanı'na topluca giden grup, önce içeri sokulmak istenmedi. Ancak liman önüne asılan "Kuşadası Limanı halkın hizmetine açılmıştır" yazısını gösteren Kent Meclisi üyeleri, halk olarak çarşıyı gezeceklerini söyleyerek içeri girdi. Zabıta ekiplerinin iki mağazada gerçekleştirdiği mühürleme işlemini izleyen grup daha sonra alışveriş merkezinden çıkarak dağıldı.

Bilindiği gibi, liman içerisinde yapılan alışveriş merkeziyle ilgili olarak Danıştay 6. Dairesi iki ayrı yürütmeyi durdurma kararı vermiş, bunu Aydın 1. Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği ruhsat iptaline yönelik yürütmeyi durdurma kararı izlemişti. Kararların ardından liman içinde bulunan iş yerleri Kuşadası Belediye Zabıtası tarafından mühürlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 06:21:47
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 11:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?