16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda İrlandalılar sitesi

Türkiye'nin ilk sigara içilmeyen sitesi Kuşadası Whispering Sands, törenle hizmete açıldı. Tamamı İrlanda uyruklulardan oluşan site sakinlerine Aydın Valisi Mustafa Malay tarafından tapuları verildi.

İrlandalı yatırımcılar Liam Mcivor ve Antony McCloskey tarafından gerçekleştirilen Kuşadası Kalafat Dağı'ndaki 304 konutluk Whispering Sands Sitesi'nin 72 konutluk ilk etabı tamamlandı. Tapu dağıtımı törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Abdullah Sarı, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Yunanistan İzmir Konsolosu George N. Katapodis ile sitenin İrlandalı sakinleri katıldı.

Kuşadası Folklor Araştırma Derneği'nin gösterisinin ardından inşaatın Türk müteahhidi Mehmet Şengel'e İrlandalı müteahhit firma Mcivor'un sahipleri Liam Mcivor ve Antony McCloskey tarafından teşekkür plaketi verildi. Aydın Valisi Mustafa Malay da sitenin İrlanda uyruklu sakinlerine tapularını teslim etti. Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası'nın hem doğa hem tarihi geçmişi ve hem de iklimiyle bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, Kuşadası'ndan mülk satın alan yabancıların sayısında artışın bunun göstergesi olduğunu söyledi. Vali Malay, tüm Avrupalıları hem tatil yapmaya hem de konut satın almaya Kuşadası'na davet etti.

Whisperign Sands Sitesi'nde biri büyükler diğeri çocuklar için olmak üzere iki ayrı havuz, bar, restoran, fitness center, çocuk bahçesi ve futbol sahası bulunuyor. Sitenin en ilgi çekici özelliği açık alanlar ve konutlar dahil olmak üzere hiçbir yerinde sigara içilmemesi.Türkiye'de başka bir örneği olmayan sigarasız sitenin İrlandalı yapımcı firması Mcivor Homes'in ortaklarından Antony McCloskey İrlanda'da açık alanlar dahil sigara içmenin yasak olduğuna dikkati çekerek, konut satın alanların yoğun isteği doğrultusunda bu yasağı sitede uygulamaya karar verdiklerini söyledi.

Diğer ortak Liam Mcivor ise 3 yıl önce yazlık satın almak için İspanya, Bulgaristan ve Miami gibi yerleri gezdiğini ama özellikle iklimi nedeniyle Kuşadası'nda karar kıldıklarını söyledi. 304 konuttan oluşan sitenin tümünün 3 yıl içerisinde tamamlanacağını anlatan Mcivor, şöyle konuştu: "3 yıl önce Kuşadası'nda konut satın aldım ve yaz aylarında Kuşadası'nda yaşamaya başladım. Sonradan böyle bir site yapma fikri doğdu. Ortağım Anthony ile birlikte bu yatırıma başladık. İlk bölümünü gerçekleştirip tapularını teslim ettik. Çok mutluyuz."
iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 11:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?