20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda kasa hırsızlığı

Kuşadası'nda içinde ziynet eşyası, para ve değerli eşyalar bulunan bir kasayı evin kapısını ve kilidini kırarak çalan 5 kişi uzun süren bir kovalamaca sonucu Selçuk'ta ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Türkmen Mahallesi Cemali Dağyarık Sokak üzerinde M.T.'ye ait evden hırsızlık yapan kişilerin otomobille kaçtığı yolunda bir ihbar alan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile hırsızlar arasında kovalamaca başladı. Hırsızlar kaçarken Selçuk'ta polis ekipleri tarafından yakalandı. Polisin ele geçirdiği oto içerisinde zanlılar 18 yaşındaki H.T., 30 yaşındaki E.T., 40 yaşındaki A.T., 37 yaşındaki F.K. ve 27 yaşındaki F.G. gözaltına alınırken, otomobilin bagajında yapılan aramada ise evden çalınan çelik kasa ile birlikte H.T. isimli zanlının çantası içerisinde 2 tornavida ele geçirildi. 

Bu arada, polis otosuna binmek üzereyken zanlı F.K.'nin atmaya çalıştığı poşet içerisinde de ziynet eşyaları tespit edildi. Çelik kasa ev sahibi M.T.'nin getirdiği anahtar ile açıldığında kasa içerisinde çok sayıda ziynet eşyası,3 40 dolar, 350 YTL ve 210 Euro para,devir senedi, kredi kartları, pasaport ve evlenme cüzdanı çıktı.Yapılan araştırmada çalınan ziynet eşyasının değerinin ise 21 bin 164 YTL olduğu tespit edilirken, çalınan ziynet eşyaları ve paralar ev sahibi M.T.'ye teslim edildi. 5 zanlı hakkında ise Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?