29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda keşkek izdihamı

Kuşadası’nın en eski eğitim kurumu olan ve Türkiye’nin ilk Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un ismini taşıyan ilköğretim okulunun mezunlar gününde tam anlamıyla bir keşkek izdihamı yaşandı. Yaklaşık 2 bin kişi, yörenin ünlü yemeği keşkekten bir kap alabilmek için güneşin altında saatlerce bekleyip, uzun kuyruklar oluşturdu. Kazanlar dolusu getirilen keşkeğin dağıtımı sırasında büyük bir izdiham yaşandı.


1873 tarihinde inşa edilip, Kuşadası’nın ilk eğitim kurumu olarak faaliyete başlayan ve o zamanki ismi İlk Mektep olan, daha sonra Kuşadalı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Adalet Bakanı’nın ismini alan Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu’nun geleneksel 15. Keşkek, Pilav ve Mezunlar Günü büyük ilgi görürken, keşkek dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Kuşadası Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen Keşkek, Pilav ve Mezunlar gününe Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Demiray, ve kalabalık bir davetli topluluğu ile öğrenci, öğretmen ve velilerin yanı sıra okulun eski mezunları katıldı. Yılsonu etkinliği, Ege Bölgesi’nin ünlü yöresel yemeği keşkeğin dağıtımı ile başladı. Atatürk Meydanı’nda nohutlu pilavla birlikte kaplara konularak dağıtılan keşkekten almak isteyen davetliler güneş altında uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerce kuyrukta bekleyen davetliler, bir kap keşkek alabilmek için birbiriyle yarıştı. Keşkek kuyruğu sırasında yaşanan izdiham nedeniyle ise ortaya ilginç görüntüler çıktı. 

Bu arada, Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu’nun 15. Keşkek, Pilav ve Mezunlar Günü’nde Okul Aile Birliği tarafından kermes organize edildi. Büyük ilgi gören kermesten elde edilecek gelir, okulun ihtiyaçları için kullanılacak. Kermesin ardından öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde ise birçok ünlü ismin mezun olduğu Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu’nun eski mezunları bir araya geldi. Okul yönetimi ve aile birliği tarafından okula katkı sağlayan işadamlarına teşekkür belgesi verilirken, 40. yıl mezunları da madalya ile ödüllendirildi. Yılsonu etkinliğinin son bölümünde ise 8. sınıf öğrencilerinin kep töreni gerçekleştirildi.

Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkan Yardımcısı Leyla Özsakallı, yöresel yemek keşkek dağıtımı sırasında davetlilerin gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, kazanlar dolusu 2 bin kişilik keşkek hazırladıklarını ve tamamının tükendiğini söyledi. Özsakallı ayrıca, yılsonu etkinliği ile hedeflerinin sosyal ve kültürel kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirterek, geleneksel etkinliklerine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 10:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?