31
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda Kıyı Günü kutlaması

Birleşmiş Milletler Çevre programı (UNEP), SMAP III Projesi çerçevesinde önerilen ve kabul edilerek 2007 yılında kutlanmaya başlayan Kıyı Günü etkinliği kutlaması bu yıl Kuşadası’nda gerçekleştirildi. “Kuşadası Kıyı Günleri” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen kıyı günü kutlaması sırasında Kuşadası Körfezi’nde kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı. Balık adamların gerçekleştirdiği kıyı temizliği sırasında Kuşadası Körfezi’nden araba lastiğinden, para cüzdanına, nüfus kağıdından araba farına kadar ne ararsan çıktı.


Kuşadası’nda şehir merkezindeki sahil bandı üzerinde düzenlenen kıyı günü kutlaması etkinlikleri, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü, Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı, Kuşadası Liman Başkanlığı, Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Kuşadası Setur Marina, Deniz Kültürü Derneği, Su Altı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği ve Kuşadası Su Altı Cankurtaran Eğitim Merkezi’nin katkıları ile gerçekleştirildi.


Büyük ilgi gören etkinliğe Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Yahşi Karamollaoğlu, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör ve Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak’ın yanı sıra çok sayı da öğrenci ve vatandaş katıldı. Kuşadası Kıyı Günleri ve Dünya Kıyı Günü Kutlaması etkinliği Kuşadası Su Altı Cankurtaran Eğitim Merkezinde eğitim veren üç eğitmenin dalgıç Haluk Cecan adına yaptığı saygı dalışı ile başladı. Dalgıçların kıyı ve deniz dibi temizliğine başlamasının ardından Kuşadası Su Altı Cankurtaran Eğitim Merkezi tarafından etkinliğe katılan öğrencilere “Denizlerde Yaşam” konulu sunum yapıldı.
Bu arada, iki saat süren kıyı günü etkinliği sırasında deniz dibinden çıkarılan atıklarla ilgili dalgıçlar tarafından envanter çalışması yapıldı. Sahil bandı üzerinde sergilenen atıklar arasında araba lastiği, hortum, şişe, araba farı, demir ve daha bir çok atık, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Deniz dibinden çıkarılan atıklar arasında Tamer Akyol isimli bir vatandaşa ait içinde paraların olduğu bir cüzdan ve nüfus kağıdının çıkması ise herkesi hayrete düşürdü.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?