22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda mülteci operasyonu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinden yasadışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan 18 mülteci ve onlara yardım ettiği iddia edilen 1 Türk vatandaşı yakalandı. 
,
Edinilen bilgeye göre, Kuşadası Körfezi'nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, sabah saatlerinde yasadışı yollarla Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmaya çalışan 9'u Somalili, 1'i Fildişi Sahilli, 6'sı Filistinli, 2'si Eritreli toplam 18 mülteci ile tekne sahibi 29 yaşındaki G.K. isimli Türk vatandaşını yakaladı. 3'ü çocuk, 4'ü bayan toplam 18 mülteci, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. 

Bu arada, mülteciler ve tekne sahibi G.K.'nın verdiği ifadeler doğrultusunda 20 yaşındaki Ç.B. ile 29 yaşındaki A.Ö'nün mültecileri para karşılığında yurt dışına kaçırma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Polis, insan tacirliği ile suçlanan firari Ç.B. ve A.Ö.'nün yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 00:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?